*

GOTT NYTT HÅR!


the feeling that says "fuck them, go walk alone."

jag tänker inte göra någon sammanfattning av tvåtusentio. jag har inga riktigt klara anledningar till varför. ibland tänker jag att det är på grund av att jag inte klarar av att berätta om händelser där de där människorna finns med som inte längre ens har en gnutta del i mitt liv. också att vissa av dem inte ens förtjänar att nämnas.

sen tänker jag också att jag ska ju börja leva på riktigt någon gång. här. nu. som lisa & jag sa igårnatt. hakuna matata & fuck them, i (we) walk alone. & där någonstans bör man väl mer se framåt än bakåt? att då vältra sig i nostalgi känns lite, jag vet inte, tvåtusennio?

så jag tänker att jag förverkligade handledstexten & flyttade till en ö i östersjön. & det får någonstans stå för hela tvåtusentio. så tack någon något vem fucking helst för att jag fick bevisa för människorna & främst mig själv, att jag klarade det. jag klarade det.


vi går ut & brinner upp i natten & skyller allting på våra fyllehuvuden.

jag spenderar kvällen med mitt för tillfället långa hår & tänker att calle aldrig kommer låta mig glömma bort gårdagens finaste kommentar - "vad är det man säger nu igen? gott nytt år!"  annars känns allt som vanligt, bråk med föräldrarna - tonårshjärtat slår fortfarande & ingenting förstår de. julen var som den i stort sett alltid varit & jag bor för stunden bland golfklubbor, pappas arbetsbyxor & flyttkartonger med mina kläder i. katten & jag har tillbringat hela dagen i soffan & jag hoppas att jag kan få förflytta mitt bakishäng till en annan del av vidingsjö ikväll.

förövrigt - vi skulle ju önskat god jul, världens bästa katt & jag, men det blev liksom aldrig riktigt av. Därför önskar vi nu mera att de sista dagarna av tvåtusentio ska slå högt på era listor över dagar värda att minnas. 

 

who the fuck anyway wants a christmas tree?


*

du måste sluta tro på att det spelar någon som helst roll. det gör det inte. du gör det inte.


jag kommer hem igen till jul & jag önskar samma sak som du.

på återseende min fina ö

& hej igen staden vid stångån.
 

*

jag är någon annanstans i tankarna just nu. någonstans bortom snöflingorna som faller huller om buller utanför glasrutan. någonstans förbi alla högar av kläder, missfärgat diskvatten, min påbörjade packningsstol & inte en enda låt på listan passar mitt humör. just nu, vill jag inte vara någonstans. 

jag är vilsen, igen. en otacksam vilsen själ som inte har tagit tag i sig själv. jag klarar inte av att vara ensam. därför är jag inte det. därför ordnar jag så allt jag gör ensam är att sova, om ens det. så springer jag ifrån allt, springer ifrån otillräckligheten, skrattar den rakt i ansiktet, pekar med det snea fingret & sen

sen blir det en söndag innan jul. fjärde advent & jag rasar in i muren (hade glömt hur det kändes.) ser hela otillräckligheten som ligger & skräpar i varje hörn av det här rummet. ser min skeva bild i spegeln & bakom de där ögonen självhatet som ligger & gror. & på något vis kan jag inte undgå att tänka att jag förändras aldrig. det är en söndag innan jul & jag förändras aldrig.
      

& du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland, genom en iskall vinter.

sista helgen på tre veckor tillsammans med skrivare & sista helgen tillsammans med filmarna på cirkus två månader. det känns lite i hjärtat. & egentligen undrar jag, vad sjutton gör jag här, alldeles ensam på mitt rum?  

*

hoppsan, det blev visst lite tomt.

*

idag har jag haft feberfrossa, huvudvärk, magkurranden som inte vill sluta, värk i ryggen & en röst som fick johan att tro att det var en man som svarade i telefonen & inte jag. för övrigt tror johan att min feberfrossa handlar om för lite sömn. han kan tyvärr ha alldeles för rätt med det konstaterandet.

jag har nu sprungit runt & lånat filmer av både kristofer & tove. bunkrat upp med både nyponsoppa, frukost & cola. imorgon blir det hemmadag & nu mina kära vänner ska jag ta igen förlorad sömn.  


*

jag som skulle sova, herrejesus vad är detta? uppläsning imorgon & jag kommer somna på scenen om jag fortsätter i denna takt. fast jag antar att jag hellre har en fin pratstund med världens finaste lisa & offrar de sömntimmar jag så väl egentligen behöver.

nej, nu säger jag godnatt & frida, jag ser allt att lampan fortfarande är tänd!

jag har blundat så länge nu, ska man leva så gör det nu.



här är det busväder runt knutarna & helgen har liksom fluffats ihop till en enda stor klump i huvudet. jag känner mig allmänt bortkopplad & lite efter mest på grund av utebliven sömn, vingelvatten & flabbandet som aldrig vill ta slut & tur är väl det egentligen.



vi lever helt enkelt ett provocerande kollektiv liv där man har fem minuter till sin egen dörr & säng men aldrig går man hem. idag åt jag inte ens frukost i mitt eget rum. det var däremot mina egna frukostmackor men toves ost. här bakar vi tårtor i korridoren & sjunger "åh sara ät tårta med oss", är sådär äckligt fina & älskvärt högljudda.

här trycks alla ihop på en luftmadrass & man får erbjudanden som "ska vi gå & dricka varm choklad istället?" här lär man sig att festen lika gärna kan komma till oss istället för tvärtom. så skurar vi hela internatet rent efter vissa missöden & jag halkar bort till bungehallen för här är det isgata & ingen sandar. & kristofer säger att jag måste uppdatera mera, pannkakshjärtat är alldeles för tomt.



mitt rum är för övrigt kaos & ibland luktar det intressant. jag har försökt diska klart mitt berg i flera dagar nu men kommer bara halvvägs. alltid är det någon som knackar på/skickar sms/visslar i korridoren & man måste bara hänga på. jag inser att det här blev lite av en kärleksförklaring till internat livet, till fårösund & till alla människor som finns här. jag stormtrivs (trots att min mage har sina invändningar men) jag lever. jag är i högsta grad levande & det känns förhållandevis knaslyckligt bra.  


*

idag är jag bakis & glad. för trots all bakis förvirring går jag någonstans runt & myser i känslan av allt jag faktiskt har. världens finaste vänner spridda över sverige som skickar fyllesms & vinglar tillsammans med mig. & två människor som kallas mamma & pappa men som är så mycket mer än bara just det. 

främst idag är jag också sådär förvirrat lycklig över det faktum att när mamma ringde imorse hördes jamanden på andra sidan luren.
 


& bara om jag vet att hon väntar, om jag hör hennes hjärta sakta slå.

ikväll är jag definitivt trehundrafyrtiotvå kilometer för långt hemifrån. & allt jag kan tänka på är att jag inte klappade dig tillräckligt, inte drog in din lukt i näsan, stängde dörren för ofta & inte tryckte jag min hud mot din lena päls. 

kom hem, igen. jag lovar att du ska få ta all plats du vill i den stora sängen jag från & med nu bara kallar vår.


*

har du glömt hur det värkte i ryggen efter alla deras slag?

du är glad, det har jag sett nu på din statusrad & alla bilder ifrån någon bar, där verkar du glad.

tillbaka på ön. tillbaka i mitt lilla rum som börjar kännas mer som mitt än någon annanstans. sängen känns mer som min. antagligen är det inte den konstigaste känslan då allt jag egentligen äger ryms på dessa tjugo kvadrameter, nu till & med min longboard. slitningarna var man egentligen hör hemma är ett faktum (fast har det inte alltid varit slitningar?)

här fortsätter skrivarveckan när vår lärare blir sjuk & all tid i världen läggs på att få de oskrivna orden på papper eller in i worddokumenten. så pysslar jag i rummet, tänker att det är lika bra att hinna packa upp innan det ska packas på nytt igen. vi tittar på the holiday, öppnar dörrarna & min julkänsla har nog aldrig varit starkare än nu.
 


idag är det mindre än två veckor kvar av höstterminen, två veckor tills jag kommer vara i min hemstad igen. det är också snart ett halvår sedan studenten, sedan gymnasiet, sedan allt som för varje dag känns mer & mer avlägset. jag kan inte förklara känslan som växer i mig, som kan slå ner mig eller bära mig. den med att vara på besök i staden där jag slitit ut alldeles för många skor. att på något vis inte längre riktigt tillhöra.

det är bara känslan av att aldrig riktigt kunna vara där när det väl händer. att allt fortsätter trots att man inte ens befinner sig på samma landmassa. & jag antar också att det är en känsla att bli van vid. 


*

varför slutar inte musiken? hur kan vinden fortfarande leka med trädgrenarna & snöflingorna falla? Hur kan våra ben fortsätta ta oss fram? Hur kan en människa som varit där helt plötsligt aldrig mer vara just det, för mig, för oss, för hennes sina. hur kan klockan fortfarande gå trots att din lampa inte längre lyser i fönstret bredvid det rum som var mitt. 

mitt hjärta förstår inte. att ditt gråa hår aldrig mer kommer sticka ut genom springan i dörren. idag går bussarna som vanligt & utanför den röda gamla sopstugan går människorna förbi. & våra steg fortsätter. men du är inte där.    


*

helst av allt vil jag låta snön som faller utanför glasrutan täcka över mig. tyna bort under det.


nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen.

just idag, just nu är jag mer lik ett tjurigt barn än mig själv. ett barn som inte vill bo på gotlands mest isolerade ände, som inte vill ha en kropp som är trasig & som inte vill att gradmätaren ska visa -18.3. jag vill kunna teleportera mig fritt, att det gick att komma till stockholm genom ett knapptryck & fårösund genom två. & att någon kunde laga mig eller att det gick att kasta hela mojjängen i väggen som tove skrev i ett sms. 

& likt ett tjurigt barn vill jag att någon (mamma, pappa, vem som helst) ska ordna upp alltihopa (mig.)   

RSS 2.0