how can i go home with nothing to say, i know you're going look at me that way.



ingen av oss vågar ens yttra faktan men alla tre vet
utan dig går vi sönder.

-

tillägg.

ting jag vill göra innan jag lämnar linköping alternativt söndermarken.

krama massor. & skratta.

cause it's life and it happening, it's really really happening, right now.

ting jag vill göra innan jag lämnar linköping alternativt söndermarken. 

tälta, se en soluppgång, härja vidingsjö runt, åka longboard på haningeleden mitt i natten, sitta på vidingsjöskolans tak, ha djupa konversationer med några av de där finaste människorna som går på stadens gator, sova under bar himmel på en studsmatta, ha hejdå middagar & hejdå kalas bara för att det är en förfärligt bra ursäkt för att samla dem jag tycker om, få johan att tycka att shulululu är en bra hälsningsfras, bada i gåra, vara uppe i ett helt dygn. 



ting jag måste göra innan jag lämnar linköping alternativt söndermarken.

lära mig diska för hand, lära mig tvätta kläder, vara som jag var när jag var fjorton femton och tala om i vareviga dag hur mycket jag älskar de där finaste människor här, våga tala om för mina föräldrar att för min del har de lätt förtjänat titeln världens bästa föräldrar.


-

det finns mer än nio miljoner människor i det här landet
& ibland behövs det bara en enda katt.

-

när du är upp till knäna täckt av svek
lägg dig inte ner.


sträcker upp mina händer, tror att det här kan vara början på någonting stort.

skrivbordet i vardagsrummet agerar fortfarande presentbord & är överfullt av små mjukisdjur & gulblå band. en sprucken gul ballong hänger i kedjan utanför dörren & blommorna har ännu inte vissnat. det är däremot det enda som skvallrar om vad som skedde förra fredagen.



på linköpings gator fortsätter lunket i samma takt som innan. den gula skolans fasader ser likadana ut som förut. skolgården är öde & solen skiner. ingen som inte var där kan ana att för bara några dagar sedan var skolgården full av paraplyer & flaken stod på rad, väntandes.

då var skolan fylld av höga röster, visselpipor, tutor & vita mössor sprang runt mest överallt. mellan husen & på gatorna ekade dunket från högtalarna & ramsorna fortsatte utan slut. För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra!



vem kan ana att för bara några fjuttiga dagar sen tog vi på oss mössorna på morgonen, suckade över regnet & greppade flaskan. vi skrek i aulan, skrek på skolgården & visade alla att fyfan vad vi är suveräna & det spelar ingen roll att det regnar för vi har mössor & ni har inte & det är allt som räknas, allt som betyder någonting.





"jag får fortfarande rysningar i kroppen & gåshud när jag nynnar på var är mössorna, shalalala."

på skylten hemma står en fyraåring med en vit mössa på huvudet. de säger att hon ser ut som lotta på bråkmakargatan & hon har ingen aning om vad den där mössan har för innebörd. ingenting anar hon om att femton år senare kommer hon stå på ett flak eller på en stol i aulan & skrika sig hes tillsammans med flera flera andra vita mössbärare.



det är bara några dagar sedan & för de flesta fortsätter livet precis som innan den där fredagen. sen finns det vi. vi som var där. vi som skrek oss hesa & ville visa hela världen vad vi klarat av. för oss kommer aldrig livet vara sig likt sen den fredagen & själv har jag någonstans förstått, jag har äntligen fått min egen vita mössa.


någon slängde ut dig som en sommarkatt till slut.

jag har kli i hela kroppen. i fyra dagar exakt har jag haft sommarlov, två av dem har gått åt till återhämtning, två till rastlöshet. vad gjorde att jag klarade av förra årets jobbfria sommardagar? jag måste hitta på något att sysselsätta mig med. starta en ny hobby? eller så borde jag bara raka mig & skaffa ett jobb.

-

STUDENTEN


-

nu är det dags att börja växa upp
få kass studentekonomi & lära sig dricka öl. 


allelujah.


-

bitter, så jävla bitter.

But so many people are looking to me to be strong and to figt but i'm just surviving.

jag går mesta dels runt & snyter mig för tillfället & har också förbjudit mig själv att besöka någon slags form av vädersida fram till fredag, detta främst för att jag ryckt hår i snart två dagar för att det står regn över hela min studentdag.

det känns på något vis som när man var liten & det var julafton eller ens födelsedag om exakt fem dagar. jag får inte kliva in i min föräldrars sovrum eller stå & tjuvkika när mamma sitter vid datorn. De städar hela huset & skurar verandan & jag har deadline på när det måste vara färdigstädat i mitt rum. & såhär när jag tänker efter kanske det spelar mindre roll om det regnar på fredag (jag menar - de senaste julaftonarna har varit snöfria & julen har visst skett ändå) för jag tar faktiskt studenten & det är det stora i sig.

I got out I got out and now it's 2am but oh how I long for the night.



"vi behöver faktiskt inte gå & lägga oss. det finns inga tider att passa."

Det är en av känslorna som kan beskriva de dagar som passerat. dagar som känts som sommarlov & som jag fyllt till bristningsgränsen med ting som man sysslar med när man är nitton år & fri från krav & plikter.



vi fyller dagarna med händelser i härlig "fyll inte livet med dagar fyll dagarna med liv" anda. vi rensar skåp & spelar hög pepp musik i klassrummen. Äter en himla massa glass & spelar minigolf i berg & jag vinner med mina 39 poäng. vi föreslår pizza på venus & ingenting slår den. Calles bil gör permanenta märken utanför johans hus & vi hänger i vidingsjö (vad är en sommar utan det?) & johan & jag lär upp calle i sann vidingsjö the hood känsla.



jag beställer min första stora stark & faktiskt tycker att det smakar helt ok. Vi hänger femtiofemmans uteservering, jag traskar barfota hem & josefina har som alltid solsken & grillat på sin födelsedagsfest i världens mysigaste trädgård. & sen slutar det som det kan sluta när det gäller oss. Raklånga på en väg eller slängandes mellan människorna på dansgolvet. & som det av vana för mig blir när jag traskar på gatan som börjar på å hänger jag hälften av kvällen med människor jag knappt känner. & jag förklarar ännu en gång kärleken till mina små hjärtan. & kör med nedvevade rutor runt i hela staden & tänker på kommentaren i 140 vinddrag "jag kan inte andas."



o nu ska jag snarast ta min lilla kamera & fara med en cykel & en mister johan ner till staden för att få titta på de sista balparen som dansat ut ur ishallen. en fröjd!  


-

åh, vad vi lever nu.

när varje dag känns likadan, när det skymmer över stan & när du drömmer kom ihåg mig då.

Det är nu bestämt. den trettionde augusti ska jag infinna mig på gotlands folkhögskola fårösund för att påbörja en ettårig skrivarlinje. splittringen inom mig är ett faktum. på ena sidan kan jag inte tänka mig någonting annat än att det jag alltid sagt att jag ska göra nu blir sant (fly staden när första bästa möjlighet ges) & jag tar det första stapplande steget mot en dröm. men å andra sidan finns det någonting som smärtar redan nu - det här

No matter how it ends cherish these moments.



Nåja, vad är väl en bal i linköping? den kan vara dötrist, långtråkig & alldeles, alldeles underbar. eller som johan sa, vad är väl en bal på slottet när du kan dansa den i linköpings ishall?



efter att ha tjatat på johan i ett helt år & efter ännu sex månader av söndags & torsdags träningar stod vi där. den tjugonionde maj skedde mycket fortare & tidigare än vad vi hade förväntat oss. I någon slags dimma gjorde vi allt det vi pratat om, peppat för, tjatat om & stressat inför & nu är det snart en vecka sedan.



med rosor i håret & en kungsblå klänning som någon under rosor från söder genrepet trampade sönder. med skakiga knän & torr mun & läppar. med galet vinkande släkt & föräldrar högt upp på läktaren. med röda jordgubbar, champange & "vi har bara festen kvar" ramsor & med världens bästa ulf som sjunger folkungasången & ställer upp på lambo.



det är nästan en vecka sedan nu som vi dansade bal & om en exakt en vecka idag springer vi ut på folkunga trappan & då kommer allt handla om att ni inte har några mössor medan vi har det.


RSS 2.0