säg inte nä - säg yä.

det är den sista dagen av tvåtusenelva. den sista någonsin. det sentimentala är nedärvt & här sitter jag. jag lovar alltid mycket inför sådant här fast i slutändan tycker jag precis som när jag var sjutton. att förväntningar stora som höghus är svåra att förverkliga. därför slänger jag dem i soptunnan tillsammans med nyårshysterin & min sömnlöshet. & så fanns det bara en enda sak kvar att säga.

Ring klocka Ring ge mig en ny chans
jag vill ingenting med någon inre balans
ta allt jag fått bränn upp varje lycklig lott
bara ring in något nytt.


nån som inte erkänner allt i efterhand.

jag vet att det inte är min sak att lägga mig i. vem är jag att säga åt dig vad du ska göra?

men om jag säger det som så. om du funderar på att skicka det där smset. skriva de där orden. åka till den där staden. sjunga den där sången högt. söka den där utbildningen. fråga ska vi hänga ihop du&jag?

du får använda mig då. som skräck exempel. worst-case-of-scenario-objekt. för jag vet hur ånger får en att inte kunna sova. hur det kliar. sliter i en. hur överjävla bajskorv det känns att ordet borde finns i mitt liv igen. det jag borde gjort. att jag bjöd in det igen. att jag inte lärt mig.

lär av mig. skicka smset. skriv orden. åk till staden. sjung sången. sök utbildningen. fråga. lova att du försöker. lova. om det går åt fanders kan du skrika på mig men släpp inte in borde i ditt liv. gör det inte.

Stannar du & slåss eller sticker som en kaktus?
ropar efter nån fast det finns ingen backup.


Jag har alltid hållit hårt om dom jag inte orkat med.

det handlar om att
om det var jag, hade du skrivit några meningar, letat upp ett raderat nummer på eniro, ringt ett samtal?

nej.


du sa kom, du måste tvinga mig ut, låt mig bara följa med.

så kom det & gick. & idag har jag mest hasat runt med känslan av att det är nytt år. var så nära imorse att lägga någon kommentar i stil med ja då var det 2012 då. hindrade mig. kände att det räckte med förra årets liknande uttalande.

höjdpunkterna julafton tvåtusenelva:

1. min kusin går ut för att "hämta tidningen" då en annan tomte knackar på som ingen fortfarande vet vem det var. han kommer in, ska sätta sig men missar stolen & faller rakt pladask på rumpan. & ena kusinbarnet började gallskrika.

2. när den okända tomten kom gömde sig kusinbarn 4 år under bordet. när min moster försöker locka fram honom med men tomten är ju snäll lucas svarar han inte den tomten. 

3. fick en klapp på kinden av ida 2 år vilket kanske inte kan anses som en höjdpunkt av vissa men att ett barn som härjar runt helt plötsligt stannar upp för att klappa en på kinden, det får iallafall mig att vilja lipa lite.

så efter diverse intressanta samtalsämnen vid matbordet bytte jag den här utsikten från en toalettstol



till den här på en annan toalett, i en annan stad. & firade lite jul med några ur familj nummer två.


And the bells were ringing out for Christmas day.

det har varit julafton i en timma ungefär & givetvis sover jag inte in den här dagen. jag har snarare uppesittarkväll med musik, en sofia på chatten & regnstänk utanför. även om jag tycker att den bästa tiden med jul är just natten innan så hoppas jag att er afton blir fin som bara den. det är ni värda, jag lovar er!
 
GOD JUL för fan.


vi slutade upp med julklapparna men jultjafset har vi kvar iallafall.

den årliga julirritationen har anlänt till trerummaren & det med besked. jag misstänker att detta kan vara den enda tradition vi i familjen inte lagt oss av med genom årens lopp. någonting jag däremot lärt mig genom diverse juldispyter (eller kanske genom johans så beständiga uppmaning - bara gå därifrån!) är att när irriationen bara verkar som ett litet moln på den annars så blå julhimlen då är det dags att belägra sig.

med andra ord, här sitter jag instängd på rummet, med fjärde dagens snorighet & hör någon som damsuger irriterat utanför. jo, man kan höra irritationen. ni är välkomna hem till mig för en demonstration.

May all your troubles soon be gone.



Those christmas lights
light up the street
maybe they'll bring her back to me.

behåll din rastlöshet & stanna inte - såna som oss blir aldrig framme.

jag har tänkt på det på senaste tiden, det här med att använda ledsamheten, senast idag när jag satt mittemot min klokaste & äldsta vän vid ett cafébord. på något vis lyckas timmarna gå förbaskat fort med henne. vi är lite på samma plats. livet kliar. vi trivs inte i hur vi blivit. hur det blivit. & så tycker vi om någon fast vi inte vill men det bryr sig inte våra hjärtan om.

vi pratar om det, att ledsamheten får oss att vilja vidare. & jag åker buss 17 hem. tänker att om vi trivdes kanske vi inte skulle komma vidare. då kanske vi inte skulle planera vår festivalsommar i december. då kanske jag skulle sluta skriva. & inte hade jag flyttat till en ö.

& kanske handlar det bara om att byta ut meningen nu är det gott att leva till visst känns det fint att va vid liv en dag till. för trots att jag snurrar i mina lakan om natten medan tankarna tycks återvinna sig själva & jag borde byta ut min slogan till världens efterklokaste fegis så känns det ändå just så. att det är fint att vara vid liv. en dag till. 

it's times like these you learn to live again.


Man måste härma dem som vaknar & vet vad dem vill ha.



blev väldigt förvånad när jag gjorde upptäckten att julafton bara är dagar ifrån. kanske betyder det att jag hållit mitt löfte till december rätt bra trots allt. kanske innebär det att ingenting skvallrar om jul förutom min stjärna i fönstret. kanske har det ingen innebörd alls.

men vad jag är fruktansvärt medveten om är att, trots att jag inte räknat dem, krymper dagarna av det här året. & jag kan inte hitta pennan som kan skriva på det tomma bladet som kallas tvåtusentolv.

om du vill ha mig så säg till
för själv vet jag inte vad jag vill
jag har försökt att ta tag i någon
men händerna kan inte hålla still.


Spelar det någon roll? Det är ju för sent, det är åt helvete för sent.

jag vet att det kommer bli bättre. du behöver inte tala om det för mig. du behöver inte påpeka att den här grejen har dragits lite för långt. jag tål den inte heller. du kan säga gaska upp dig & jag kommer bara att nickande hålla med. berätta för mitt hjärta istället. den är boven i dramat. den är det som aldrig vill sluta upp. som bara fortsätter att dunk-allt-dunk-jag-dunk-vill-dunk-är-dunk-att-dunk-ligga-dunk-nära-dunk-dig-dunk.

*

är det jag som har för höga krav eller ska en bara sluta upp att bry sig?

enda sen jag var 14 år
har jag vetat om det här
jag är din jobbigaste vän.


Sen en tid tillbaka har jag varit tom & försökt att hitta spår som leder rätt.

jag är trött idag. & känslan säger att det inte bara handlar om att jag klarvaknade vid kvart i sju imorse.

har försökt att gömma mig ifrån det faktum att tiden går, då det inte märks lika mycket att jag står still. men när jag öppnade kalendern idag slog det liksom till, en hård örfil mot kinden. att jag snart varit hemma i tre månader. att om tre veckor är det nytt år. att jag står still. jag står still. jag står still

runt mig rör det på sig. människor kanske inte vet var de ska om ett år men iallafall varje morgon & jag vet inte vad man gör när planer skrotas. jag hade levt med göteborg i flera år. andats. längtat. drömt. allt jag gjorde skulle leda mig dit. & i ett telefonsamtal var det slut.

genom det skitiga bussfönstret ser jag samma bostadsområden. jag kan namnen på alla hållplatser fram till trädgårdstorget. jag försöker att springa ifrån, det som skriker att det inte var såhär det skulle bli. fast ibland slår det sig ändå ner, bredvid mig på sätet, det där som säger att alla andra rör sig & jag står still.

I was convinced you loved me and i was pretty sure that i loved you too.

jag älskade dig. & jag hatade mig. jag hatade dig för att jag hatade mig & för att jag älskade dig. jag älskade dig för att du älskade mig & jag hatade dig för det. för att du älskade mig & aldrig slutade. & jag hatade mig för att jag aldrig gick.

så en dag började jag glömma varför jag älskade dig. sakta. bit för bit. & till slut mindes jag bara varför jag hatade mig. då skrek jag. att jag hatade dig som fått mig att hata mig. 

så en dag började jag glömma varför jag hatade dig. sakta. bit för bit. & till slut mindes jag bara varför jag älskat dig. men då skrek jag inte.  

jag vet ingen tröst, jag måste sluta be till min törst.

jag tycker om att säga ja.

därför har även den här helgen gått åt till festligheter, trots att jag hade påstått i början av veckan att den inte skulle innehålla något sådant. men födelsedagsfester, inflyttningspartaj, vingelvatten, galenhet & dans tills man får håll blev det trots allt. & fint var det.



däremot lät jag ågatan nästan vara fri från mina fötter. de där gatstenarna känns slitna för tillfället men vi kanske ses någon juldag snart. istället ramlade jag in i en bussdörr. sen vaknade jag på tredje advent & mådde inte bajs. vilket mest kändes som att jag måste fuskat någonstans. som att äta kakan & ha den kvar. 



& nu efter pan am, äppelkaka med vaniljsås & du släcker när du ska sova - går jag inte & lägger mig. 



men vi kanske kommer ses en ljuv dag (i lund
kanske ölen kommer ta oss på det djupa en stund 
kanske fortfarande kommer försvinna i din blick
drömma om den framtid som vi aldrig fick.


& inatt - jag orkar inte vara rädd mer.

sms från stina till carl 01.02
det är fyllesms nu. från stina stina stina!

nästa stora hit efter fest hos mange & jul hos mange? för övrigt - äh vi kör igen!

Jag skyller inte ifrån mig men du märkte ingenting.

en uppäten chokladkaka. bobo längst ner i sängen. ett golv som inte är täckt av kläder, längre & istället lådor som inte går att stänga. jag är där igen, där jag vill skriva allt & fastnar halvvägs. vill berätta om, regler jag har, som kanske stjälper mer än hjälper. be om att någon säger sumpa inte det här stina om jag någon gång blir kär. vill skriva om att jag inte tror på den rätta. jag tror på människor. vill berätta om att han frågade hur många bästa vänner har du egentligen? när jag babblade på för att han inte skulle röra mig. 

vill berätta om att jag inte ville att han skulle röra mig. vill dansa för att det varit fredag i trettioåtta minuter nu. vill skriva att jag inte lärt mig att leva med saknaden av henne än. vill säga att vi-som-gillar-att-sätta-folk-i-fack-personer borde få ta en titt i min spellista. jag vill berätta det hon sa om att kärlek är flyktigt men känslor så lätt består. men jag kommer bara halvvägs. orden fastnar någonstans mellan hjärtat-hjärnan-fingrarna. vägrar komma ut.   

jag är ledsen att det blev såhär
försöker hålla ut & stå emot
skogens ljus, allt försvann
nu är det kris, jag vill bli hel igen.

var en går hem till sig.

Fan vad lurad en känner sig när en tror att en är ensam i hela världen om att vara ledsen tills det
kommer fram att alla kan böla under täcket när de ska sova, någon gång ibland. vem ljög för oss?


so whatever you say it's all fine by me - who the fuck anyway wants a christmas tree?

jag är nog den mest ojuliga jag känner till, efter johan (jag tycker iallafall om lussekatter) men jag hade tänkt mig att jag skulle försöka göra julen till min. med andra ord, välja bort allt det som jag inte tycker om - så som julmust, klappjaktshets & klassisk julmusik, & istället dosera med det jag faktiskt tycker om - cola till julbordet, festligheter på juldagen, stjärna i fönstret & barney stinsons egen komponerade jullåtar.

 

& dansen i slutet är min officiella juldans.


när det bara är så det är;

"det har sagts att jag förtjänar någonting mer
men jag undrar vilken del av mig dem ser."

man måste härma dem som orkar, som fortsätter ändå.

det är så trasigt här & jag står förlamad inför det. människor jag håller nära går sönder. säger att ingenting går rakt. att de är vilsna & att de försöker plocka upp sig själva men det är så förbaskat svårt. det gör för ont.

jag är förlamad. & arg. för att det är människor jag älskar & jag kan inte rädda dem. bara sitta bredvid lyssna hålla dem i handen. & jag tänker vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid. vilken jävla lögn. 


du måste förlåta mig december

för jag proppar dig verkligen full med tillbaka blickar. det har jag alltid gjort. genom det kommer du alltid i skymundan till förmån för dina elva syskon som kommer före dig. varje gång.

det kan ha att göra med att du blir mörk redan innan fyra eller att människor talar om innan du ens knappt börjat att dina höjdpunkter kommer att finnas i slutet. varje år har jag räknat ner dig. & då har du mest blivit en lång utdragen väntan eftersom jag vetat hela tiden att i slutet finns paket, julbord, nytt år & nyårslöften som jag ändå aldrig håller men skakar hand på ändå.

men det här är mitt förlåt till dig december. för att jag inte uppskattat dig & de tjugonio andra dagar du faktiskt består av. så härmed lovar jag dig att ta tillvara på dina dagar - precis lika mycket som alla de andra trehundratrettiofyra, & inte gotta ner mig i nostalgin förrän i januari (mellan dig & mig - den månaden suger riktigt hårt ändå)

med förhoppningar om att jag på tolvslaget den 31 ska gråta när alla andra skrattar, för att du tagit slut.


RSS 2.0