jag hoppas det ser ut som att jag vet fast jag har faktiskt ingen aning.

jag kör bilen hem genom tätt dimma, nittio kilmoeter i timmen & lasses röst. två studiedagar i veckan & min grupp var inte lika söt som den förra året (eller kanske inte bara lika lat) det blev skola trots ledighet & jag har aldrig sett lärare le så stort som när de klev in i datasalen den dagen. "en lärares högsta dröm"

jag var på bio & såg new moon, hade en lisa bredvid mig som viskade "blunda inte du måste se vad som händer." och johan & jag bestämde oss för att det blir utgångx2 nästa helg, favorit i repris & jag kan knappt hålla mig.



för övrigt har den här veckan handlat om skolan som alltid & en vän som behövde glass, té & yrrol. helgen handlade om spontan fest & människor man inte träffat på tusen år. om att hitta tillbaka till någonting & om att vara förvirrad, rörig & undra var min plats finns i november mörkret?

när jag kommer hem luktar det lussebulle i hela lägenheten & nu är det tyst i trean i vidingsjö. det blev första advent i år igen & vi lämnar snart november bakom oss eller som jag sa till ett A vid någon av turen från eller till bankekind "det blir december, sen januari & helt plötsligt februari & då har man allting framför sig igen." 


birds.

"birds can fly so high, and they can shit on your head
Yeah they can almost fly into your eye and make you feel so scared.
But when you look at them, and you see that they're beautiful,
That's how I feel about you."

-

jag vill inte vara tom längre
(snälla gör mig hel)

när du blundar tittar jag sida sjuttioåtta.

"redogör för alla gånger du tyckt synd om dig själv. Stanna kvar i den känslan tills du ruttnar. Redogör för smärtreflexen. Sitt vid ett kafébord & se ut som att du väntar på någon. Svara på följande frågor: var i kroppen sitter olycklig kärlek? hur många röster krävs det innan det bildas ett sorl?"


om vi förlorar varandra här i vimlet så minns att jag står bakom dig.



glöm inte bort
vi är sådana som klarar sig ändå
jag tror på oss.

när du blundar tittar jag sida sexton.

""det finns människor som bara krockar hela tiden & sen sådana som undviker allting som gör det minsta ont" Harry känner hur vinet löser upp knutarna i magen. Valentins intensiva röst maler på om precis allting & gör honom orädd, han behöver inte tänka efter så noga. "jag är rädd att jag också är en sådan som sticker när det blir jobbigt.""


så jag håller hårt & kryper tätt intill dig som om hon skulle försvinna då.

"jag sa det till din pappa - ena dagen kommer du hem som världens solsken & nästa ser du ut som sju svåra år."



det är söndag & jag vill inte vara ensam med mig själv. jag längtar tillbaka till melissa horn konserten som var magisk. en fullsatt sagateater & en signerad plansch "till stina - tack för ikväll" 

kan knappt hålla mig - den tionde december är det dags för utlovad magi igen.



igår tog jag & michaela en roadtrip till tranås vilket visade sig bli väldigt lyckat i slutändan. ibland är det fint att komma bort & se någonting annat än den bruna blommiga väggen även om det innebär en enda gata i en annan stad & en annan blommig vägg.

jag börjar bli trött på att gå sönder. det är sådant som tvingar ut en på promenad i duggregn. sådant som gör att man går så fort att man får håll & ont i vaden efter fem minuter. 

det är söndagkväll & jag vågar inte vara ensam med mig själv & mina tankar. jag ringer johan & tar röda faran ut till lisa istället.


-

jag vill inte vara ensam med mina tankar.

-

men ska jag skriva ja då ska det finnas tid att skriva fritt.


jag har inte sagt till någon att du blev kvar här igår fast det är svårt att hålla tyst när all frågar hur det går.

göteborg var regnigt. & fint & "jag kommer ihåg den här platsen." För första gången fick jag hålla en liten knodd i famnen & läsa barnbok för någon annan än mig själv. hotellet hade rutiga badrumsgolv & fjärilar uppsatta lite varstans. jag köpte med mig två egna hem.



annars springer jag mest runt & har panik över allt jag skjutit upp. & saknar lisa trots att jag träffar henne nästan varje dag i skolan, men en kvart om dagen är inte nog när det finns så mycket man vill säga. jag håller ett tal där jag förbannar mig själv för alla de små saker som jag önskar att jag hade gjort (som simon sjunger.) sen skriver jag ett nationellt prov i svenska & kommer underfund med att jag inte vill byta bort det jag fått mot allt mod i världen.

jag tar det faktumet att någon måste tvinga mig i tjugo minuter innan jag vågar fråga det jag tänkt på.



det är november. det blir mörkt utanför fönstret redan nu vid halv tre & solen har inte synts till på flera dagar.

själv hamnar jag ibland på knä & måste dra mig upp. tar en eftermiddag inkrupen i täcket. skriver inlägg i pa loggboken som är ett enda stort finger mot skolan. egentligen lite mot mig själv för att jag inte är en duktig flicka & orkar.

det är svårt nog att ta sig igenom den gråaste månaden på året. jag lyckas bättre om jag får krypa in i en famn jag börjar lära känna nu efter ett halvår, om jag får prata bort en hel kväll med johan & om jag får träffa min lisa när jag vill. idag ska jag ha ännu mer terapi för själen tillsammans med kära mor på melissa horn.


-

hoppas han är nöjd, att han har fått dig dit han vill.
(jag ger upp nu)

-

jag har en katt som sitter på fönsterbrädan, tusen måsten i huvudet.
ibland vill jag alldeles för mycket & undrar varför blir allt så svårt när det kommer till mig?

Gothenburg I came back to you now you be nice to me then I will be nice to you.

& imorgon åker jag till Göteborg, för första gången sen vi var där i nian (något som för övrigt känns som ett helt annat liv, vilket det var i och för sig.) I Första hand åker familjen & jag dit för att ett litet knyte med pyttetår & pyttefingrar ska döpas, en knodd vid namn Rasmus. annars får vi se vad göteborg kan bjuda på den här gången. senast bjöd den på ett gult mjukisdjur & en varm hand i min hela vägen från utgången fram till de parkerade bussarna. 


-

jag ger upp på mig själv idag. 


när du blundar tittar jag sida hundrasjutton.

"Till en början väljer man inte vem man älskar. väljer man någonsin det?
Det är grått ute och snön faller långsamt mot marken.
Varje dag är en unik möjlighet och så vidare . . . det enda jag vill är att vara hos dig."


berätta vad det är så jag förstår hur jag ska nå dig, berätta vad det är.

det blir för lite tid för att skriva blogg. det är så mycket annat man vill, borde och måste göra. jag har dansat fötterna av mig två dagar i rad vilket senare resulterade i två dagars trötta ögon. trötta ögon i sin tur leder till att historia boken får ligga kvar med sidorna öppna i sängen medan jag äter kebab & pussar på en pojke med mjuka läppar & lent hår som luktar svagt av bil. 



jag önskar att jag kunde ha någon som tryckte mig framåt hela tiden (det är ansträngande att trycka själv.) ibland struntar man också i trötta ögon. ibland vill man bara sitta uppe en hel natt, bläddra bland sidorna & strunta i att morgondagen kommer innehålla lika trötta ögon som förut. offra sömn för någonting som ingen kan ta ifrån mig, som jag vet att jag faktiskt kan.

ibland önskar jag att någon tvingade mig genom livet (det är så ansträngande att tvinga sig själv.)


-

don't let people happen to you.


and that is what loving someone is, that is raw and that is ungaurded and that is all that is worth anything, really.

klockan är tolv & jag är vaken. jag har skrivit på ett tal som gjorde mig gråtfärdig första gången jag läste igenom det (antagligen för det är exakt så.) det är tända ljus på fönsterbrädan & för första gången på flera veckor ligger ett mjukt litet pälsklätt knyte längst ner på sängkanten.

jag vet inte varför jag inte kryper ner under täcket. jag letar istället efter en känsla jag tappat & undrar varför jag går runt här hemma & vill gråta (jag vet inte vad jag vill gråta för.) & istället för att skriva om avskaft nagellack & rädslan för slut tvingas jag skriva om den globala makten.



det blev november i år också. jag har någonting att se framemot varje vecka fram till nyårsafton & jag vill inte låta dig bara passera mig.

-

nyinstallerat internet har sina nördighetsfördelar, chatta med mamma på facebook är en.
& det bästa av allt är att man får direkt respons i form av en skrattattack från andra sidan lägenheten.


-

jag är så lyckligt lottad
(det är så enkelt att glömma bort just det.)

-

det finns ingenting som riktigt mildrar
ångesten är redan här ändå.

RSS 2.0