hallonaxlar.

"det finns ingen olycklig kärlek.
All kärlek är lycklig. Det är bara idioterna som inte vill ha dig som gör dig olycklig."


Emil Jensen

There's some fireworks in the sky and they will soon fade like you.

för några dagar sedan fyllde ännu en av mina bästa vänner arton år, nämligen sofia. och jag utnämner här med mars till den födelsedagstätaste månaden på hela år. igår var tydligen den nyblivna artonåringen ute och kastade klot i bowlinghallen hej vilt omkring sig. det skulle man velat se, en fröjd för ögat!



min helg har däremot inte innehållit några bowling klot snarare en massa feberyra då jag varit sjuk. varje gång jag blir sjuk känns det som om jag blir bortkopplad ifrån världen även om det varit helg och jag inte missat någon skola. på något sätt får man också en himlans massor ny energi som man inte riktigt vet vart den kommer ifrån. kanske borde vara sjuk oftare helt enkelt. 

 

vissa ting måste ha tid att smälta in. tids nog börjar man att tycka om det och plötsligt gör man upptäckten att man inte klarar sig utan det. andra är likt fyverkerier, det slår till med världens smäll och träffar precis rätt. och genom ett ögonblick är man fast, riktigt djupt.  

fyverkeri, peggy lejonhjärta.


jag har vart vilsen lisa men jag har tänkt på dig då.

idag var det dags för en väldigt fin vän att fylla år. den som jag tror peppat mest till sin födelsedag av alla dem jag känner (och jag undrar bara hur mycket hon kommer peppa om ett år när hon fyller myndigt?) nämligen så är det lisas sjuttonde födelsedag idag. och igårkväll slog jag in ett litet finurligt paket till henne.
 


detta tvingades hon sedan trycka på för att sedan öppna. hon hade nämligen önskat sig en ponny men efter noggrant överläggande bestämde jag mig för att hon får vänta ett år till för att få en riktig. helt enkelt måste man vara myndig för att ta hand om en, därför blev det en uppstoppad denna gång. men jag tror nog det duger lika bra det. den kan ju faktiskt gnägga!


Cannot fall, never do regret.

jag tror jag är tvungen att göra mitt tretton-fjortonåriga stina besviken, för det finns inga svar. Inte ett endaste klart och bra svar finns det. Ett svar som säger allt existerar ej. Det enda jag lärt mig, nu, än så länge, är att man behöver inte alltid ha svar på alla frågor som simmar runt inuti huvudet och skapar oreda inuti titt som tätt. Man behöver inte ha några svar överhuvudtaget. man kan leva, fullt ut, ändå.

.

där inget finns
finns möjligheterna till allting
om man inte har något hem
hör man hemma överallt.

Hur kan du veta säkert? Hur kan du veta klart innan du ens testat?

helgen är förbi och jag får trevliga kommentarer i bloggen om att en viss foffan vill vara påverkad hela tiden för då är livet som mest underbart. själv skulle jag vilja gå utan strumpbyxor med fötterna istoppade i ett par bruna sommarskor någon annanstans än här. med solen i ryggen eller i ögonen. hoppa på en konsert till ljudet av when you were young. jag var en liten bit på väg idag.



för första gången på cirka fem år har jag pluggat fast jag faktiskt inte behövt det och detta känns otroligt bra nu när jag väl är klar med det mesta. förvånad över hur situationen i skolan förändrats över bara några få månader. samtidigt sitter ju alltid den gamla känsla i - att man aldrig gör tillräckligt. men jag försöker ju! och det borde vara det som räknas.

solen sken idag iallafall vilket är ett trevligt avbrott i vardagen och det är tre veckor kvar till påsklov. det ni! jag lovar mig själv att ta mera bilder nu, nu när det bli ljusare.

(för när jag inte kan komma bort fysiskt är jag tacksam för att jag kan göra det mentalt.)


bokläsarögon


"jag ville ha en värld där det goda och det onda var tydligt definierade.
där hotfull musik började spelas när skurken visade sig, så att man omöjligt kunde missta sig."


vattenmelonen sid. 467


.

vill inte bli sviken
vill inte svika
men kanske gör det ändå när det pågår kamp inom mig






(varför i helvete hamnar vi här varje gång?)

besvikelse följs av besvikelse så varför inte bara hälla lite socker på?

för några dagar sedan fick jag ett blått kuvert i brevlådan. den hade en fin rosett i kanten och innehållet var örhängen formade till blommor. jag beställde dem ifrån en tjej som bara bor bara några få mil ifrån mig i grannstaden och hon gör väldans fina smycken alldeles själv. hennes shop har allt man kan tänka sig (här) och hon har även en blogg (här).



för övrigt har jag haft studiedag idag och för första gången på länge har jag verkligen inte gjort någonting alls på en hel dag. såg på veronica maggio och marit bergman förut på popcirkus och blev ännu mera sugen på att se dem. varför måste konserter vara så dyra för och varför måste alla mina favoritartister komma samtidigt just hit? igårkväll fick jag suget på konserter igen. känns alldeles för länge sen och det är något speciellt med basdunket i magen och att dansa till live musik. Jag längtar så jag nästan spricker tills i sommar.

nu blir det p3 svea fram till klockan tio.


.

trasiga hjärteväggar



men du, jag strejkar mot smärta, dansar bort den.

Du sa: du vet, vi väntar på ingenting, du vet ingenting väntar på oss.

det som det mest handlat om den här veckan är att två av mina allra bästa vänner har fyllt arton. Anna och stina har äntligen fått komma ut ur nappstadiet som vår mentor så roligt uttryckte det. alltså den här veckan blev innehållande små hyss, roliga bilder uppsatta på skåp, straff i form av ballong runt handleden, födelsedags fika för anna med sofia och discobowling i fredags där lilla jag gjorde två strikes i rad och vann.



själv strejkade jag nattsömn några dagar för att få tid för skrivandet då all vaken tid mest gick åt till religionsplugg. budget för februari är också uppskriven, det blir knapert i ekonomin när det är mycket som man vill göra. imorgon efter mitt kära fn-rollspels prov som jag föresten pluggat som en galning till hela söndagen, så ska jag ner på stan och köpa mig lite nödvändiga ting och någon onödvändig sak. det är jag värd efter tre veckors slit!

 

min mamma gjorde iallafall den här söndagen till något fint då hon bestämde sig för att det var dags för våfflor. jag vet inte hur många som slank ner i magen men det var en del. fy sjuttsingen så gott det är!

om mindre än två veckor smäller det. kan ju säga att vi nästan peppat sönder oss själva. nu blir det inget pepp på kanske en och halv vecka sen kör vi hård peppen fram till lördagen. bättre än såhär blir nog inte livet. jag tror fortfarande på vårens ankomst. våga vägra vinterskor!


fingertoppskänslor.

och jag vet att
genom att förbereda mig själv på svek
trycker jag dig allt längre och längre bort ifrån mig.

.

hur går man vidare?
hur raderar man ut en människa av kött & blod, hjärta & själ ur tankeverksamheten,
hur glömmer man någon som fått ta del av ens svaghet, förtvivlan och förvirring,
var dumpar man utslitna huvudbryn och vart slänger man sina gamla hjärtetjuvar.
när slutar man älska i smyg?


Have to find a soft heart in somebody new.



i veckan fick jag ett paket på posten. innehållet var så underbart fint, ni får en liten smygtitt. en del av er kan säkert tillochmed lista ut vad det är för någonting. att få saker på posten måste vara höjden av glädje. jag vet inte vad som gör det så speciellt. kanske att man inte får det så ofta att när det väl ramlar ner ett litet paket i just ens egna brevlåda känns det otroligt fint.

just nu tittar jag på popcirkus på datorn, mejlar släktingar för att tacka för presenter och använder min söndag på det sätt den passar bäst till. idag ska jag inte missa one tree hill heller.



igår gjorde jag och min far en utflykt till en stad närintill. pappas samlingskiva spelades om och om igen i bilen och solen sken in genom rutan. vi letade brun rislampa till mitt rum men det var slut överallt. istället kom vi hem med en ljusslinga till mitt rum och en golfklubba till min far.

solen har varit framme hela helgen vilket gör att jag utropat några få gånger eller så att nu är det minsann vår. imorgon ska jag cykla till skolan för första gången på vad som känns mycket länge. jag tror jag blivit lat och otränad. när sofia och jag cyklade för att köpa gott i lördagskväll blev jag väldigt trött. sånt går inte för sig!

idag är det första mars också. alla tiders!

RSS 2.0