I know i have a fickle heart & bitterness & a wandering eye & a heaviness in my head.

Men fuck brunetter, fuck simple girls, fuck kärlek, fuck facebook, fuck linköping, fuck att jag aldrig någonsin kommer vara enkel, fuck november, fuck känslor, fuck rastlöshet, fuck pengar, fuck 7 månader kvar till maj, fuck hjärtat ja speciellt fuck dig hjärtat. Idag skulle det vara så mycket bättre om du inte fanns.


Finns det en så finns det flera.

så jag har varit lite dum. sovit i en bil på en parkering i norrköping med jag borde aldrig tömt sista glaset igår-tankar, somnat bredvid någon jag inte borde & druckit lite för mycket vingelvatten. men när bakfyllan gick över & jag fick sova tillbaka några av de sömnlösa timmarna så ville jag inte slå på mig själv. en måste få vara lite dum ibland för det blir, om inte annat, förbaskat bra historier såhär dagarna efteråt. & det var inte bara dumheter för jag har skrattat, åh vad jag har skrattat.

så blev det måndag & oktoberkallt & jag får erkänna att mina barfota dagar nog är över. för den här gången men jag kommer nog vara dum nog att frysa lite, få vicka på tårna & göra j irriterad. men kanske att det är bra att ibland handla mot bättre vetande. för att en då kanske kommer underfund med att någon inte är så som hjärtat velat lura i en eller att en, faktiskt, klarar av mycket mer än vad en tror.

Men vad gör det om hundra år när vi vilar på en kyrkogård?


Sagt förlåt så många gånger.

jag har inte kunnat somna sedan i lördagsnatt. & jag vet väl egentligen vad det handlar om. ett vänt dygn & huvudbryn som liksom springer genom huvudet av sig själva även fast jag velat stänga av för länge sen. så jag ger upp nu. i surrender to the nutellaburk & the tékopp & struntar fullkomligt i att det är späckat schema hela dagen imorgon. & framöver. glömmer bort dåligt samvete, sömnbrist, jobbtider, stundande dramatik & människor som gjort ont i en. tar ett glas med mjölk & ser ett glee-avsnitt istället.


& det är så det får vara nu.


jag har lovat & glömt, förlåtit, fördömt.


Jordeliv, en stund men inte mer.

vi är baskemig bara tjugoett men allt handlar om vad som ska hända härnäst. vad det ska bli av oss. ja, vad ska det bli av oss? & det jag är rädd för. alltså riktigt riktigt rädd till livet för är att vi ska virra bort oss i framtiden. liksom lalla runt där & sen vaknar vi upp en morgon i en 1 & 80säng av att väckarklockan tjuter & det på nollsex.nollnoll & bredvid oss ligger någon vi inte är säkra på att vi vill leva med men vi ser ju bra ut på papper.
 
vi vaknar upp & har pengar på banken & studielån & visst var det kul där när vi pluggade fast kanske ville vi inte alls bli det vi läste till men alla pluggade ju då, ja det gjorde vi. & barn har vi för barn ska man ha & mamma&pappa hinner vi träffa varannan vecka, fast vi ringer ibland & vännerna springer vi på på stan & vi borde ses oftare, ja det ska vi göra fast sen somnar vi bredvid bra-på-pappret-någon i soffan på fredagen för vi är trötta & sen på måndagen vaknar vi av att väckarklockan tjuter & tänker att vad stressade vi till när vi var tjugoett?

& med vi kanske jag menar jag. men är jag den enda som är rädd att vi missar det vi har nu?

Jag gråter inga floder, källan är tömd & glädjen som fanns är sen länge sedan glömd.

saker en aldrig nämner;
hur klackar låter mot asfalt. varför öl smakar mycket godare med dem bredvid. mcdonaldslukt. skillnaden mellan när en är dum i huvudet & när en bara är hakuna matata. hur hon & jag säger samma sak. hur det låter när människor har en åsikt utifrån sitt eget bästa & inte utefter ditt. hur en väljer rubrik till ett inlägg (för inte gör väl alla listor på a4-blad över passande meningar?)
 
när en gör saker för sin egen skull. när en gör saker för att andra gör dem. hur en ser skillnaden på det. kanske känner man det? att allt kanske mest handlar om tur. att det alltid kommer en ny lördag. & fredag. att allt inte hänger på den här fast det känns så ja det känns så! varför en kan fatta tycke för vissa människor på direkten medan det med andra kan ta en evighet. kanske ett aldrig.

visa vart ni möter varandra, visa era darriga händer.

Jag tror att linköping är som finast när ljusen lyser upp himlen. fönstren är prickar i det svarta & bara konturerna av kyrktornet syns. & då, just då, vill en nästan utropa älskling jag är hemma nu men det gör en ju inte. För en sitter på en buss & på bussar utropar en inte sådant. en skrattar inte högt heller. fast det gör jag visst ändå.

Det kallas att lämna allt bakom sig.

Jag är på väg igen & som så många gånger förut när jag åkt någonstans känner jag att jag borde göra det oftare. Det är någonting med att inte kunna röra sig på flera timmar & glida längre ner i bussens säte. Fylla på spellistor. Önska att en fick gifta sig med Kodjo. Eller iallafall någon med samma humor, samma skratt. Dricka iskaffe & äta choklad.

& så det där med att komma fram. att byta mejl mot ansikten, röster, öron, skratt -för en stund. Det slår högt. Det slår så jävla högt.

 


Visst skiter jag i dig men inte mig.

ibland känner en i sig att det är dags. som när en människa blir en amen-jaha-rycka-på-axlarna-person. eller när en bara inte orkar vara ledsen längre. ibland känner en inte det. ibland är det alldeles för enkelt att stanna kvar & bara tycka synd om sig själv. bara fortsätta älta.

det är då en har vänner som gör det åt en. som säger att det är dags & oftast, oftast blir en arg över det. för vem är dem att säga åt en när det är dags? en åker hem i bilen & mitt i fredag gör jag vad jag vill-listan hörs värst vad det var synd om dig idag & då står det sådär äckligt klart. att det är dags nu. det är dags nu. att jag är trött på att vara ledsen över det. över någon. det är dags nu.

Ingenting har gått förlorat, tänk på allting som vi gjort.

det är så himla svårt att se det fina i nuet & alldeles för enkelt att med dunkande hjärta slänga sig rakt in i det där fula & vältra runt i det. det är alldeles för enkelt att bara känna skavandet. så jag försöker göra tvärtemot. det är inte enkelt men jag jobbar på det

för jag vägrar låta skavandet få spela huvudrollen. den spelas av mig. den spelas av dem.


Ibland är man bara helt kär i hela världen.

lördagsnatt. det är nätter som den som förlåter allt. någonstans där med vitt vin i glaset, röda naglar & vänner som en får ha nära nära för soffan är för liten för alla oss. där någonstans slutar en tänka efter eller tänka alls & vi vinglar ut. ner till stan. där någon kastas i luften & en annan försvinner & hittas & så måste vi vidare. munnen blir ökentorr av att varje låt är trallvänlig & benen kanske värker men det orkar en inte bry sig om. för en har vänner bredvid. som skrattar, glittrar & en vill aldrig att det ska sluta vara så.

just då vill jag aldrig att det ska sluta vara såhär. att jag alltid ska se charmen i dessa dimmiga nätter, i värk två dagar efteråt & i att fortfarande vara seg i huvudet. i vad-hände-egentligen-igår-samtalen. i skratten. i er.

Jag tycks fast i vägar som jag trampat förr.

allt jag skriver om nu känns som att det redan skrivits. som att jag tömt mitt förråd, plocka ut varje del likt klädesplagg & det är inte det att jag inte trivs i dem längre men de passar nästan för bra. jag är för bekväm med att skriva om kärlek. eller mina svårigheter. eller om liv. det bränns inte & jag vill att det ska göra det.

annika norlin sa att hon vill känna att det här får hon inte skriva. då är det bra. när det nästan känns förbjudet. för ärligt & jag är likadan. jag vill sitta med fingret i luften & tveka för jag faktiskt inte vet om en får skriva så. får en säga så? jag vill att det ska bränna till & närhetsproblem med en touch av dimmiga ensamma bussturer uppblandat med jag vill andas liv glöder inte ens. det glöder inte alls.  


Min röst har brustit & drömmar med.

en dag (det var säkert en natt) i april fick jag för mig att jag skulle samla alla låtar jag någonsin använt här i en spellista. jag kom ingenstans tills några dagar i augusti när all vaken ledig tid gick åt till den. den räddade mig då & idag har mitt pannkakshjärta räddat mig i 4 år. det är 342 låtar senare. 940 inlägg senare.

den här listan är min födelsedagspresent. kanske som ett tack. jag ger från ett pannkakshjärta. från ett hjärta till ett annat. förhoppningsvis till fler än så. gå nu in, börja med att lyssna på den här & skänk en tanke till två människor som även de firar 1461 dagar tillsammans idag. det är ett x antal låtar senare, därmed.



från ett pannkakshjärta.


Det tog slut för länge sen men du är överallt.


Att förlåta sig själv - att det ska vara så jävla svårt.

"You're right, it is complicated, isn't it? I mean, you're in love with April, who used to be in love with Lucas, & then she fell in love with you, but you were in love with Summer, who was always really in love with Hampton, & now that you're in love with April she's in love with Kevin... & no one's in love with you."
 
 
jag ser på film. urtöntig kärleksfilm. fastnar vid det där komplicerade. jag har alltid undrat om vi gör det komplicerat eller om det faktiskt kan vara så att det är det? precis som människor frågat om mig. om jag säger mig vara svår för att det är enklare så eller om det faktiskt kan vara så att jag är det?
 
du kanske är konstig men det är ju jag också sa han. & kanske är det så. att vi är konstiga hela högen & komplicerade & svåra & att det enda en egentligen måste göra är att ge sig själv lite space. lite utrymme för misstag. & snedsteg.

Men jag är en jävel på att trassla till.

vad säger man? man säger ingenting. man älskar sin mamma & smsar ett ta-mig-härifrån-sms. man väntar på nattpass & ligger kvar i sin säng för man orkar inte ens försöka se lite på lördagstvprogrammen som inte ger en någonting. man är tacksam för att man inte missar 2åringens födelsedag. man längtar dit. man väntar på att this too shall pass & önskar att en får vakna upp imorgon till en annan verklighet. till den där med hund & lantlig luft & stökig ateljé. eller till den med bokryggar som har ens namn på. eller bara till någonting som är bättre än det här. för en vågar nästan påstå att allt är bättre än det här.

Don’t want to fight you, don’t want to feel you, don’t want to hurt you, don’t want to hold you anymore.

jag har varit så rastlös de senaste dagarna. det är jag & alla löv som mest snurrar runt över cykelvägarna. jag får ingen ro. inte ens till orden. eller sömnen. jag bara sjunger på irreplaceable & virrar vidare. dricker kaffe & jag verkar lyckas med att slumra till ändå för dagarna tycks gå.
 
jag pratar om att jag för första gången i livet kommer bra överens med hösten & E säger att det inte är konstigt. för det betyder att tiden går & det är det jag väntat på. egentligen tycker jag inte om det. jag vill njuta av varenda sketen sekund. jag vill utnyttja dem allesammans så jag inte glor in i någon bakspegeln sedan & ser allt det där jag missade. allt det där jag inte njöt av bara för att jag väntade på att tiden skulle gå.

men det finns inga andra chanser här, fäll upp kragen & fortsätt gå.

vi ska frysa ut allt. du&jag oktober. tillsammans. vi gör det. allt det där som inte ska få ta plats mer. nu skiftar vi färg. vi ska explodera. jag inuti & du utanpå. vi ska ta ut varenda klick av allt vi har kvar. allt vi har sparat i hopp om någon slags bättring. låt dropparna lösa upp vår smuts. oktober. sedan så får vi vintervila.

Du måste lämna allt men
innan dess så går du här
där det är mörkt & kallt.


RSS 2.0