vi har något stort på gång så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå, på vilken sida som vi står.

om johan hade hetat johanna eller jag hade hetat sven, hade jag aldrig behövt skriva det här. ingen hade ifrågasatt. ingen hade misstänkt. vi hade aldrig behövt fasa inför nya kärlekars reaktioner eller svara på den högst uttjatade är ni tillsammans eller? aldrig behövt förklara. aldrig behövt argumentera.

i varje förhållande johan & jag har varit i har ett av de stora problemen varit just oss två. till&med i de små förälskelserna. problemet det kommer ner till är att någonstans längst vägen blev vi inpräntade att pojkar & flickor kan inte bara vara vänner. ungefär likt argumentet men han är bara kär i dig därför drar han dig i håret.

men förstå den begränsningen. johan&jag är mer lika än många kvinnor jag möter & jag tror någonstans jag är mer lik johan är många män är lik honom. det betyder inte att jag är mer manlig eller johan mer kvinnlig, det betyder att vi är människor som kompletterar varandra pretty damn good & jag är less på att låta andras regler stå i vägen. less på att begränsas till att kunna vara vän med bara halva jordens befolkning.

& seriöst - om vi hade velat ligga med varandra tror ni på riktigt att vi hade väntat i 6 hela år?


jobbar från midnatt till sju - dom rör sig från klubb till klubb.

igårnatt luktade det sommar. jag ryggade inte ens tillbaka när jag öppnade dörren trots att jag hade glömt jackan hemma. hos lisa var det stjärnklart & av bara endast den anledningen kan jag flytta ut på landet. i stan syns aldrig stjärnorna.



på tal om lisa försöker jag greppa att mina köpa-ut-dagar i stort sett är förbi. jag tror att hon försöker göra det samma. de dagarnas slut firades i lördags, i trean i vidingsjö, med en nykter mig men desto fullare vänner. kan trots allt konstatera, trots frånvarande fylla, att mellanfest är grejen, att det finns en bäst före tid för hur länge en kan umgås med fulla människor & huvudbonader är vårt ultimata partytrick.

på tal om nykterhet. tyck inte synd om superfestarn för det. hon fick sina sura drinkar på favoritklubben iallafall. 



på tal om favoritklubben. mustasch befann sig i samma lokaler som mig i fredagsnatt. jag skulle försöka hajpa detta men det mesta svar jag fick var vem är det? smsade tjurigt matilda som förstod exakt!

på tal om matilda. & skrivarna. jag hade världens bästa helg i stockholm även om det var som att lämna dem sådär smärtsamt, ännu en gång.

på tal om keso (som matilda skulle sagt) att sova på saken är faktiskt mycket bättre än en faktiskt tror.  


I still wish you the best with a fuck you.

jag har varit så arg idag. som att jag burit på en svart klump som måste ut, nu, direkt. på vem som helst. vad som helst. hur som helst. jag vill skrika att jag blir så jävla förbannad, peka finger, fylla på med en rad könsord svordomar & kasta saker runtomkring.

sen vill jag klia sönder mina armar.


I'm just gonna take a minute and let it ride.

den här veckan har varit som en enda lång bajskorv som aldrig riktigt velat ta slut. det har känts som att det hela tiden hänt någonting men ändå har tiden mest stått still & jag har rastlöst trampat runt. fortfarande bara tisdag? tillslut är jag iallafall här. åter igen med kliande eksem på armarna men utan bakisångest (den fick andra stå för.)

i bilen hem inatt pratade jag högt för att sortera tankarna. & för att jag var så trött att jag ville
gråta. konstaterade att det är ok att jag glider lite nu. gör saker för mig. med en uppskjutarmentalitet är det lätt att glömma bort vad en tror på, vad en vill leva efter. måste komma tillbaka till kärnan. till hakuna matata. till vem kommer bry sig om 100 år? 

kärleksbrev.

det här med att kärleksbrev ska vara enbart för människor som har turen att bli kära i någon som är kära i dem, är inte det lite snett? nej, kanske har jag inte den turen men däremot har jag något annat, som är minst lika mycket kärlek, minst lika fint & minst lika värt att skrika ut, från botten av mina lungor.



Även om jag inte trodde det har jag vant mig, för det gör en. En vänjer sig vid att inte ha en av sina närmaste bara en bussresa ifrån. Det betyder däremot inte att jag inte saknar dig längre.

Det handlar om, likt den där engelska texten jag läste några 100 gånger om på ön, att varje gång jag gör någonting fattas du. När det är lördagsnatt & jag vinglar. När jag blir sugen på glass & té. När jag drar ett yrrol-skämt. När jag hånglat med någon. När ditt namn inte ligger i toppen av smslistan. När det värker i magen. När vi hittar en skiva med vapnet i johans bil.

Att du inte är här gör att du alltid är ständigt närvarande. I mig. & jag längtar som en tok tills det plingar till i telefonen & displayen visar någonting i stil med "bakis-islatte på stan, superfestarn?!"


kärleksbrev.

det här med att kärleksbrev ska vara enbart för människor som har turen att bli kära i någon som är kära i dem, är inte det lite snett? nej, kanske har jag inte den turen men däremot har jag något annat, som är minst lika mycket kärlek, minst lika fint & minst lika värt att skrika ut, från botten av mina lungor.



En oktobernatt på ågatan sa du vi blir bättre nu. Det var svårt att ana då att du var förskräckligt nära hur det faktiskt skulle bli. Vi har jobbat i skift hela den här vintern. När inte du dragit mig har jag dragit dig & tillsammans har vi dragit andra. Vi har letat upp saker att skratta åt när det inte funnits några. Planerat in så tomma dagar har blivit fyllda till bristningsgräns. & ibland blir jag sådär övertöntigt tacksam för att jag har dig. för att du försöker att fatta alltihop, berg&dalbanemänniskor emellan.

Vi klarade oss. Vi möter en vår igen & vi blev bättre. Hur det ens var möjligt men det blev vi. Jag önskar bara att vi slapp slita lika mycket i fortsättningen för att hålla oss flytande. Att vi kan få glida lite nu. För det är vi värda. Det är du värd.  


Men följ med mig hem så kan vi prata eller inte alls.

jag behöver ingen men jag gillar att du är här.

åh nej, nu ser du mig
jag måste rota i väskan efter mod.

man är väl fel person, av fel kön, i fel roll, i fel ålder, på fel plats, vid fel tidpunkt.

det är så mycket som känns & jag avskyr det. att jag alltid ska känna. hela hela hela jävla tiden. ge mig någonting som inte känns. någonting att rycka axlar åt. för vem gråter när den måste jobba natt & inte kan följa med ut? skakar av ilska för att de inte förstår, de där som alltid måste göra det, för annars är ingenting värt. jag är ingenting värd, då.

varför räcker det aldrig med mig? här ska det istället räknas åsikter, likt någon röstning, om vad stina borde göra härnäst. fast du gör ju som du vill slängs runt är det de sista som faktiskt gäller. & jag svarar inte på sms för jag vet inte har du hört förut. många gånger nu. så frågar jag rakt ut i mörkret istället, för kanske sådär en miljonte gång, varför måste jag vara sånhär? 


Var våren inte blek & varm
& lika ny som förr?


borde gå men stannar kvar.

jag har tappat bort min tro på människor. den kan ha ramlat ut i mittgången av bussen & blivit kvar där. skräpar runt mellan stockholm & göteborg. men jag vill inte känna så egentligen. försöker totaltvägra. stretar emot. jag vill tro att människor håller mig om ryggen, inte jämt men när det väl gäller. vill inte komma hem till trean & fråga mamma vem i helvete kan en lita på?

*

en halvtimma hemma & jag vill bara vända om. åka tillbaka.

Some things last a long time.

tid läker inte sår. tid vänjer dig vid dem.

så oräknade många gånger har jag trott att det här kommer jag aldrig komma över. tänkt det. sagt det. gråtit över det. resten av mitt liv. men saken är den att även fast en bestämt sig för att stämpla ut från livet så fortsätter dagarna. & det som gör ont är precis som en ny version av facebook. tillslut vänjer en sig vid att det finns där. 

tid läker inte. tid plåstrar inte om. tid har inget allvarligt ryck-upp-dig-samtal. tid går. gör nu till då. & en dag har en bara vant sig. det betyder inte att såren är läkta, att saknaden krympt, att kärleken försvunnit. det betyder att du vant dig. för att orka fortsätta.

& även fast du inte tror det
du kommer födas & dö
födas igen så länge du hör musiken.


en dag lämnade jag allt, man kunde låta tiden vara.

var&en får välja sina egna vis att se på saker. det är någonstans en rätt vi faktiskt har. så när jag tar sovsäcken under armen, kånken på ryggen, väskan i handen & far till stora huvudstaden, får ni välja att se det som att jag flyr. & kanske är det exakt det jag gör. men det blev ju så halsöverhuvudetbra senaste jag flydde till mina allra käraste skrivare så vid närmare eftertanke gör jag det gärna igen.  


you are really good food & i am full.

av alla låtar jag lyssnat på, är det denna som jag minns, när jag ska städa ett personalrum inklusive toalett. eller diska disk. fast sen kan det också vara som det där utslitna, det är ju lite såhär det faktiskt är. nu.


säger kom & ta mig någon annanstans.

hon räddar mig igen. fikar med mig trots att hennes ögon nästan faller ihop. för att jag kan inte vara ensam med mig själv. lyssnar på you had time i mp3n. spolar fram. spolar tillbaka. i guess everything is timing, i guess everything's been said so i am coming home with an empty head.

jag söker perspektiv, avstånd & någonting för att beskriva. en låt. ett ord. en mening. vadsomhelst. vill ha tid emellan. vill att nu ska bli då. så jag räknar timmarna som gått. bokar bussbiljett härifrån.


was not prepared for such news.

jag vet hur en borde känna men vad känner jag?

Jag var ung & dum
& trodde alla om gott
någon annan borde ha fått min sommar.


& I don't know what you want from me.

hur kan en person efter fem minuter konstatera att du är en sådan människa som går mycket upp&ner? varför bevisar sig aldrig människor vara bättre? hur hamnade vi ofrivilligt i samma båt, jag & mina hjärtan? varför slösade jag år på att tycka du förtjänade någon bättre än mig?

hur hamnade jag här? vad är det som skrämmer människor så in i den med söndagskvällar? när slutade de att skrämma mig? hur tänkte något någon vad som helst med det här egentligen? hon som har redan feta problem med att låta människor komma nära - vi försvårar lite till. hur kan jag förstå dig?

ska jag börja om nu?   

I don't want to fight you
I don't want to leave you
I don't want your lies now.


*

jag blev sådär stum, igen.

Du får avfärda mig som tokig, tycka att jag är sopig & inte duger något till.

den dagen världen har förändrats till det bättre kommer jag inte att ställa er mot väggen för avrättning. jag kommer inte hånskratta er i ansiktet & slänga igen dörren framför näsan på er. jag kommer inte hålla er ansvariga för att ni slutade tro på bättring, för att ni inte orkade bry er längre, för att ni gav upp & bara klagade. jag kommer inte påstå att ni inte får vara med. 

jag kommer att välkomna er & hoppas att ni förstår att när förändringen skedde satt ni vid sidan av.


Kärleksbrev.

det här med att kärleksbrev ska vara enbart för människor som har turen att bli kära i någon som är kära i dem, är inte det lite snett? nej, kanske har jag inte den turen men däremot har jag något annat, som är minst lika mycket kärlek, minst lika fint & minst lika värt att skrika ut, från botten av mina lungor.



people are like songs, it's true. some seem dull at first but then they grow on you.

fast du var aldrig tråkig. mest bara sådär blygt onåbar i stora jeans & grönt basketlinne den där första dagen i ettan. & jag hörde fel, trodde att du kom från hjulsbro. men du växte på mig. ifrån den där första spanska lektionen & framåt. som att jag hela tiden fick små bitar att pussla ihop. av dig. av mig. tillsammans.

& jag tror det är en av de finaste grejerna med oss. att vi inte var sådär självklara men ändå blev det. att jag inte tippade på att det var dig jag skulle umgås med efter gymnasiet, efter allt & ändå blev det exakt så. i slutändan vill jag inte ha det på något annat vis. jag vill inte att du ska sluta växa på mig. jag vill fortsätta pussla ihop dig & mig. oss. 

jag tappar så lätt mig själv.

en sådan där klyschig insikt en kan få - när en minst vet om men mest behöver.

det känns som att mina eksem tvingat mig att stanna upp. stoppa. de har gjort att jag valt bok framför dator, klotter i dagbok framför en extra vända facebook (som ändå inte ger någonting nytt), fått mig att kliva utanför dörren, oduschad & osminkad, gått extra promenader & de har till&med fått mig att sova. vakna innan klockan ringer.

det är sånt min magvärk gjort & mina eksem nu gör. de är mina nödstopp i ett liv där jag bara snurrar fortare om ingenting säger ifrån. så jag är nog beredd att hålla med lars, en vända till för 

det måste komma något bra ur allt.


Men du igen, jag som skulle va ett skal, jag som skulle va så sval.

jag kommer tillbaka, lovar. måste bara plasta in hjärtat på nytt. tejpa. wellpappa. gjuta lite betong. det hade blivit en glipa människor tar sig så lätt in. måste bara fixa låset. slänga bort nyckeln. eller svälja. måste bara återta det käraste jag har. så kommer jag tillbaks. 

för jag ska kasta mig ut & blotta halsen.

man måste ju prova, sa frida. & det är exakt så jag tänker, klockan kvart över elva en torsdagsnatt. jag vet att det är svårt att förstå vad jag sysslar med. det är lätt att skaka på huvudet. avfärda det som dumdristigt, tokerier & möjligt är det också att det är just det. men

en måste ju prova.  

Det är dags att stirra upp skiten & göra smartare val.

på bussen idag upptäckte jag det. omkring där när jag bytte låt & tittade ut med de för stora solglasögonen på näsan. jag är på god väg att göra det igen. det där jag lovade mig själv att aldrig aldrig aldrig någonsin göra.

ta den enkla vägen, ut. 

jag vill slippa den där obekväma känslan. den som förstör mitt huvud. som sätter sig i magen & ärligt, den är enkel att bli av med. men vad blir jag då? jo, en feg liten lort & av allt i hela världen vill jag inte förbli det. jag vill inte vara en sådan som ger upp när det blir jobbigt. som inte räcker längre än sina 160 centimeter i höjd.

så jag byter låt. en kan kalla det att ta tjuren vid hornen.
jag nynnar vinden blåser hårt emot din kappa men i sinom tid så vänder allt tillbaks igen.

RSS 2.0