med pannan emot väggen lovade jag mig själv igen.

några få timmar återstår av det här året. jag längtar till nästa. & jag längtar efter min mousserande vinflaska, höga svarta klackar & de jävligt bra människorna jag ska fira in det med. det här året har många gånger handlat om avslut. inga utdragna långa rinna-ut-i-sanden-avslut utan riktiga. då & nu. före & efter. som att kunna peka & säga, exakt här. & vad jag tror så kommer inte tjugohundratretton vilja vara sämre. det kommer att vara slut när klockan slår tolv. ingen gammal hjärtvärk. inga gamla hjärnspöken. & det är jag redo för. det är därför jag längtar. för jag vill ha någonting annat. om det så må vara ny hjärtvärk & nya hjärnspöken. ge mig allt du har 2014. jag är din att förgöra.

i'm proud of me, of who i am & want to be, a woman now so insecure, sometimes afraid but i still want more.

dessa mellandagar som förvirrar upp hela veckan. jag fuskar & spelar söndagslistan fast det bara är torsdag. jag klagar inte alls för jag slipper gärna att kliva upp 5 i 5 & räkna dagar. på ett sätt vill jag bara att det nya året ska ticka in. för det är dags. samtidigt är det ingen brådska. jag vet ju att det kommer. siffrorna kommer att ändras & december byts mot januari & allting börjar om.

den här hösten har varit så lång. så lång att jag hann lura mig själv att det här skulle kunna vara nog. det var ljug. jag måste vidare. se mera. känna mera. skratta mera. fucka upp mera. älska mera. & det ska ske. det ska ske för att jag säger att det ska det. jag ska se till att det gör det. men just nu är det mellandagar. imorgon ska höstutväxten försvinna & sedan ska jag få krama någon som jag längtat efter.

But it don't snow here, it stays pretty green, i'm going to make a lot of money then i'm going to quit this crazy scene.

jag behöver inte julafton. det är en dag som vilken som helst som gärna får passera. att ha en dag för att inse att min familj kan skratta fram träningsvärk i magen tillsammans. det var en höstdag jag såg det. tydligt. på dagen jag ska känna gemenskap känner jag ensamhet som allra tydligast. den där som mammor pappor vänner katter mjukisdjur släktingar bara kan lindra. som ett plåster över öppet sår. det är någonting mellan siffra 2 & 4 som får mig att bara vilja ha ett namn blinkandes på mobildisplayen. inte från vemsomhelst. från honom. han som jag låtsas inte vilja ha men hoppas finns.

men jag sitter i min säng, dricker cider ur vinglas med river på repeat. känner i kroppen hur jag behöver gå barfota någonstans soligt. vara vaken om nätterna. läsa böcker fyllda med ord. fylla någonting med mina egna. vara på äventyr. om 2 timmar är det 365 dagar kvar till nästa julaftonsdag. den måste få vara annorlunda. det måste jag se till.

hörde inget du sa för den höga musiken.

23 581. så många minuter har jag spelat musik på mitt spotifykonto det här året. då har det alltså inte räknats med när jag & Lisa åkte bil & youtubade the anthem med ng3. alla mornar i höstas med radiomusik i lurarna. allt dunkande från bashögtalare på krogen. festivalerna. skivorna som spelats i den röda bilen. Men tio låtar utsåg spotify till de mest spelade i år. 10 låtar nu återberättade + 5 som jag valde ut själv. För att jag har spelat sönder dem så jag kunnat plocka bitar till att lappa ihop mig själv igen.



Visst är det vackert – Zacke
Kanske borde jag ha misstänkt att den skulle hamna här när jag började hinna med i varenda rad utan att tappa luft. Den är en nedvevad ruta på högsta volym med bara ena handen på ratten. & att få spotta ur sig vill dig illa är det så jävla konstigt? Skulle till&med strula med din fula kompis, a precis jag sa det! läker hjärtan mycket bättre än man först tror.

Hon måste undra – Sarah Dawn Finer
Den här låten kommer alltid att handla om honom. & hur allting kan förändras på bara några timmar. Varenda kväll hela våren när jag åkte hem sjöng jag alltid till den här det högsta jag kunde.

This is what it feels like – Armin van Buuren
Som en spark i rumpan rakt in i livet.

Lova mig ingenting – Sarah Dawn Finer
Det är den här låten, & alla andra på den skivan, som läkt mitt hjärta.



Plåster – Oskar Linnros
Den här var sommaren. För en kort stund var det precis exakt såhär det var. Jag kan va ditt plåster skydda dig ett tag men vi båda vet att plåster faller av.

Kan jag få ett vittne? – Oskar Linnros
Kanske är det så att Oskar var min sommar. I bakspegeln verkar det som så. För den här brann också en kort stund just där&då  & sedan glömde jag bort den.

Wild for the night – ASAP Rocky & Skrillex
Här kommer den nedvevade rutan igen. Fortfarande med ena handen på ratten. Wild for the night fuck being polite.

Darling – Maja Alderin
you used to want me but now you just need me, oh darling i think you need me more than i need you.



Allt det här – Selest
Låten som tar en genom de värsta av januaridagar, februarikvällar & novembermornar.

This too shall pass – Maria Mena
Säger inte titeln det mesta? Precis så är den. Don’t worry darling, this too shall pass. 

Va kvar – Veronica Maggio
Så kommer låtar som en förälskar sig i.

Jag vet – Melissa Horn
Det här vore ingenting utan någonting från henne. Det finns anledningar till att hon är den mest spelade på mitt spotify-konto & egentligen, hur ska jag kunna välja en låt? Men första gången jag hörde den här fick jag gåshud.



Timbuk sa (Toppen) – RMK & Toppen
Alla år har sin upptäckt. I år är det dem här. Nästan hela skivan är intryckt på olika slags spellistor, ingen annan tycker om det förutom jag men jag har kärlek så det rinner över för dem i alla fall.

Inte stor nog – Timbuktu
En sådan där kärlek-vid-första-raden-låt.

Hosianna – Lars Winnerbäck
Äntligen kom han tillbaka. Så jag åkte klockan kvart i 6 på morgonen genom mörkret & satte en låt för det.


the place where you were in my heart is now closed, i already live with too many ghosts.

min revansch var ett falskt alarm. utåt sett är jag fortfarande förloraren. den som inte blev vald. fast jag kan vara det nu. för, jag är hellre jag. jag vill inte byta plats. jag vill inte vara hon längre. & jag vill inte vara hans.  

hon har åska i bröstet & vingar av sand.

det är svårt att återvända hit när en fått upp en viss hastighet genom livet. jag har rusat. stått still i få sekunder bara för att hitta riktningen. eller ett klädesplagg i högarna. jag vet att jag skrev någonting väldigt bra i huvudet i fredags på en toalett. Men natten suddade ut det, skratten tog över & jag sprang vidare. slet ner ögonblicken & tryckte in dem innanför revbenen.

idag sov jag i flera timmar när jag kom hem. sedan puttade jag igång planerna. drömmarna. & hittade ett av alla ögonblick.


*

det är skillnad på att ha en pussy & va en pussy.

jag behöver höra dina ord, efter månader av omotivation.


klockan är så förbi läggdags. men jag är ett barn som inte vill gå & lägga sig. jag är en människa som vill ha tillbaka sina nätter. mamma & jag har varit på konsert ikväll. som att släcka ner & krypa närmare. som ett terapisamtal. precis som förra gången. & gången innan det.

hon pratar på scenen om tomheten efteråt. när lamporna tänds & alla går hem till sitt. & vi vet för vad vi har längtat fast vi inte fick. där när sommaren fortfarande var kvar. då när löven knappt börjat falla. vad vi längtat & bara sådär, är det förbi & vi får gå hem i tomhet med snön knarrandes under fötterna. fast kanske lättare nu än innan. för precis som förra gången & gången innan det, är det som att någon skakar om mig i 2 timmar & upprepar det är okej. du är okej.

it's coming on christmas, they're cutting down trees, they're putting up reindeer & singing songs of joy & peace, i wish i had a river i could skate away on.

it was the autumn of break ups & the winter of getting back togethers.
& in the middle of it all, in the eye of the storm, there we were.

hårdare än asfalt ville jag va, i kylan på balkongen där lova jag mig själv igen, brinna tills min aska blir till lava.

jag råkar säga att jag vill att någonting ska skrämma mig. jag vill att det ska bränna till. våra muggar har bara det kalla skvalpande kvar på botten av dem. hon skrattar till för det är väl ändå onödigt att önska sig sådant. det tar 5 minuter innan hon sätter dit mig. det är pinsamt jag vågar inte & vi skrattar. det är så typiskt. jag avskyr mig själv exakt varenda gång & likt förbannat går jag dit ändå.

jag har bara mitt leende & siffran på mitt konto den har alltid legat på noll säg vad det spelar för roll? det är bara pengar & jag tänker inte leva för dom.

låt mig presentera det som hördes genom novemberdvalan. bröt sig fram. ekade in. fick hjärtat att hoppa till.
 
Leva för dom - Rmk & Toppen

välsignade december står för dörrn & livet längtar.

Jag har vaknat upp ur min novemberdvala. för det är det de har varit. det är så det känns. som att jag sovit genom hela månaden & sedan skakats om. tittar med sömniga ögon på en värld jag vet att jag har saknat, någonstans långt därinne. det kanske var i en dröm. när föll löven? när började stjärnorna lysa i fönstren? jag ser att det har skett men vet knappt när. på stickiga fötter ska jag nu kliva ut. pröva allt så som att det var för första gången. orden är kantiga, ovana vid fingerspetsarna. kanske börjar jag med en promenad.
 

RSS 2.0