-

& när du lämnar mig gör det cool & säg
att du aldrig vågat lyfta mig för att du tror jag är så tung.

jag skulle springa efter men trampa snett.

äntligen fick stinax2 den där vinkvällen & som de längtat efter att vingla runt på hala gator & dansa till gamla interna sånger som bara få utvalda vet förtjusningen med. det blev en kväll av bambi på hal is, djupfrysta tår, någon som ändrade klockan för att tiden gick alldeles för fort & springrundor mellan musik & uterum.

"it's the ågatan"



de kallaste dagarna på flera flera år & det är bestämt att det ska slutas upp med att vänta på festen - kan du inte komma till festen ta festen till dig. det är söndag & jag har ingenting att plugga på - håltimmarna ska från & med nu ta över den bördan.



jag går igenom alla cd-skivor lyssnar på marit & förvånas över att klockan går så sakta. det är snart dags att börja skriva ansökningar, dags att tänka på refrängen & sluta leva bland verserna. snart dags att ringa läskiga telefonsamtal, att bita sig i läppen & sluta trampa hål på samma ställe. finna det där modet jag så förbannat behöver men saknar ändå.

men inatt existerar bara en sak - ord & meningar.


-

en benägenhet att hamna emellan
att ibland råka klämma ett finger eller tå.

i'm still crazy for you, that's for sure.

still crazy - paolo nutini

-

det känns som jag har hållit andan hela dagen
(jag vill bara andas)


-

förlåt min grinighet -
men allt jag kan tänka på är att imorgon måste jag till skolan igen. & allt jag längtar efter är nästa helg & helgen efter det & sportlov påsklov & till slut det där sommarlovet som ger mig möjligheten att visa skolan fingret efter tolv jävla år.  

-

som min kära mor säger
"det är roligt nästan jämt."

and yeah she didn't really care about anything else 'cause she only wanted him to think that she looked nice, and he did.

jag dansar om söndagarna, skriver om min släkt i veckorna, klagar på att det inte händer tillräckligt mycket i slutet av januari, får fnatt på allt som har med snö & kylan att göra, tvingar mig själv upp varje morgon och försöker skjuta bort undanflykterna som samlar sig inuti huvudet.

& sen på en vecka går jag från att någon dag ska jag göra en tatuering till jag gör det på fredag & efter klockan ett den dagen har min dröm suttit där, på handleden. det där ordet som är så mycket mer än bara fyra bokstäver, för mig



sen fortsätter jag i samma takt & ibland känns det som att det är någonting jag missar. vi skrattar tills min hals värker i johannas rum, högst upp i höghuset & jag sorterar min kläder i färgordning. jag sover tätt intill en varm kropp & var jag än tittar ser jag saker som måste fixas, ordnas & klaras av. 

därför hamnar mitt kära pancakeheart i skymundan, därför hamnar lilla jag i skymundan
& jag vet så väl att det inte ska vara så.

-

oh hell i feel like i'm eleven again
when they decided that from now on i wasn't their friend.

-

ibland förstår jag inte hur jag ska klara av det här närmaste halvåret
& egentligen vill jag krypa ner under täcket & försvinna

som att hela världen pekar fuck you mot dig. samtidigt.


-

& alltid samma fråga
(den verkar aldrig försvinna)
är det fel på mig?


push my back so i make sure you're right behind me as before yesterday the night before tomorrow.

det finns inte så mycket att skriva & jag vill inte krafsa ner det som inte är värt någonting alls. det är januari jag kan inte sova på nätterna & tänker på skolan på framtiden på vänskapen & att jag inte kan lägga mig ner på den där förbannade kudden blunda & somna.

den första januari höll jag mitt löfte till mig själv & började skriva i min dagbok som ska räcka i fem år. nitton till tjugofyra. Alexander tänder ljus i hela sitt hus för att jag inte ska frysa & jag gör allt i sista minuten, som vanligt.



pappa sa "januari & februari är rätt deprimerande månader egentligen." pappa du har rätt. varför är jag rädd för hösten när jag egentligen borde vara rädd inför dessa två frusna kalla vintermånader som biter mig alldeles för hårt i kinden. jag kan inte vara ute i fem minuter utan att mina tår känns som isklumpar det tar tre låtar att cykla till johan istället för en halv jag saknar haningeleden & jag är trött på skitiga bussfönster.

föresten - lisa & johanna jag saknar oss redan.  

-

tvåtusentio är året då jag ska sluta vara fegis & göra det jag i hemlighet alltid DRÖMt om att göra.

tvåtusennio - vi hade smultron ibland.

de andra sex månaderna. & vet ni? Det är sant som jag skrev när den där kvinnan på skolan lyckades krossa min största dröm på en nanosekund med anledningen det förstår du väl? (nej det förstår jag inte.)

"I dina ögon kanske jag bara är hundrasextio centimeter men i mina når jag upp till himlen & molnen minst."

Juli.
jag hoppade tillslut från golden gate bron i linköping, sofia & jag snackade danska "hejdå & tack för du handlar på hemköp" & vi drog äntligen till hultsfredsfestivalen med världens tyngsta packning & mottot hakuna matata - inga bekymmer. Jag & lisa hade picknick mitt på fotbollsplanen i vidingsjö & det skulle blivit göteborg med familjen (vilket nog var min största besvikelse det här året) men det blev en dag i stockholm med mor som plåster på såren. Vi festade till det i bankekind annars hade jag ångest över körkortet & pussade på ett A mest hela tiden.



Augusti.
Allting handlade om bil, lisa fastnade utomlands & det var "vad är det som bekymrar Sara Wehn?" Johan & jag avslutade sommarlovet enligt traditionerna, mycket var bil & billträffar & jag blev fadder stina för en vecka & började som trea sista året på folkunga. Lyckan blev total när jag lyckades få det där förbannade körkortet (efter skrik, hårda ord & övningskörning en hel sommar), johan dansande in i en buske, mamma & pappa for utomlands & vi köpte lars biljetter samma dag som jag hämtade ut mitt körkort.



September.
Det regnade, mycket & föräldrarna återvände hem. Jag målade blommor i almenackan & försökte övertala "jag klarar en höst till." Stinas hus lades ut för försäljning, Vi hade världens sjukaste & såhär i efterhand roligaste kräftskivan ute i slaka hos oscar, Lisa gjorde en imponerande u-sväng i johans bil, Klassen reste till Barcelona, Calella & jag konstaterade "det kommer något bra ur allt" & att klass 3F har en väldigt fin mentor. Jag haltade runt i skolan & lisa påstod att jag såg ut som en gammal tant, lars Ws nya skiva föll ner i brevlådan, jag & lisa tvingade till oss en tur i caben när Carl tog körkort & hade vår sista cykeldejt på haningeleden.



Oktober.
Jag fick reda på att melissa horn skulle komma till linköping vilket gjorde min höst, annars kom oktober alldeles för snabbt & min käraste lisa flyttade ut till ett rött hus på landet. jag & sofia drog till tågbron, vi hade nästan noll lektioner i skolan, min blogg fyllde ett år & Stina & André for iväg till turkiet. Johan reste till gran canaria, vi fick höstlov, beställde studentmössor & far & jag drog till stockholm. Annars handlade oktober om fester, stora som små, jag & lisa åkte en liten roadtrip & hamnade vi någon kyrka & någonstans förstod jag att kärleken till A låg i topp tillsammans med pasta a la ost.



November.
Det var sex månader med en pojke som hade ett namn som rullade bra på tungan & jag hade någonting att göra varje vecka fram till nyår. jag skrev tal till svenskan (don't let people happen to you), vi dansade fötterna av oss på sweat, stina & jag fick infall & det blev utgångx2. Familjen for till göteborg för att lilla Rasmus skulle döpas, Jag saknade lisa, melissa horn lyste upp min höst & jag & michaela gjorde roaptrip till tranås. Det blev studiedagar, vi såg new moon, träffade människor som tillhört ens liv förut & jag ville inte vara ensam med mina tankar. Förövrigt var november tungt & grått i år, otroligt tungt på axlarna. 



December.
Det blev december i år också, någonstans räckte inte jag till & förstod att man inte kan vara alla till lags. vi tar baconsprutan, malina fyllde arton & det blev sweat ännu en gång & förfest i mitt kök. Vi gick på lars winnerbäck konsert, röda mattan fest & julavslutningen var där fortare än vi hann säga något alls egentligen. Mitt sista jullov & vi käkade tacos, jag chillade i bankekind, snön kom till allas stora glädje & vi reste till leksand över jul. Pappa fick köra snö mest hela tiden johan målade svampbob i min kalender & jag skrev sammanfattningar till långt in på
sena nätterna.


tvåtusennio.


Förra året ville jag sammanfatta men fann aldrig orken & lovade istället att tvåtusennio, då minsann ska jag försöka mig på det. Helt plötsligt är det december & när jag skriver detta är det exakt en dag kvar av tvåtusennio. En enda fjuttig dag. 

För några månader sedan (när lisa som bäst roade sig med att läsa igenom mina gamla inlägg) fnissade hon & sa "stina, kom du ihåg när du skrev att det var ingen idé att förvänta sig något av tvåtusennio? Att det skulle gå åt helvete iallafall? Vad fel du hade!" Jo, jag hade fel, otroligt helt åt pipsvängen fel. Det här är ett år där jag vågat mer än jag någonsin trodde var möjligt (& egentligen är jag taskig mot mig själv när jag påstår att jag är en stor fegis.)

Detta är vad jag lyckats med, de första sex månaderna. & vad jag egentligen levt efter det här året handlar mest om att sluta glo på asfaltsvägar & titta uppåt. "det är himlen jag missat."

Januari
tyckte aldrig om skolan, tittade lägenheter på söder i stockholm & drömde om att flytta härifrån, vi peppar på festival, jag försökte skriva, fika med fina hjärtan, överraska folket med ett blondare hår. fester i berga & på en kväll lyckades jag förstå varför jag ville lämna linköping & varför jag ville stanna kvar.



Februari.
jag var den förste som beställde hultsfredbiljetten, konstaterade efter arton år att jag & februari aldrig dragit jämt trots födelsedag, lov & att man har allt framför sig. vi bojkottade alla hjärtans dag, jag upptäckte facebook & p3, johan fyllde arton & tog körkort,  jag & sofia reste till stockholm & den sista natten som omyndig sjuttonåring spenderades med lisa & barngeni "vem är världens starkaste björn? Det är väl grizzly björnen? Bamse, pucko!" Min artonde födelsedag gick obemärkt förbi & jag startade kampanj - våga vägra vinterskor.



Mars.
födelsedagsmånaden & pappa & jag gjorde utflykter. lisa fick en mjukisponny i sjuttonårspresent & stina, anna, sofia & irma fick fina lappar uppsatta på skåpen. jag blev förälskad i peggy lejonhjärta, det var skolan är vår & upptäckt av navid samt att vi har vår lyckade och ack efterlängtade artonårsfest. 



April
johan & jag åt vår första trippelchoklad glass på bryggan den första dagen på månaden & allt handlade mest om glass, jag nynnade konstant på navid & skrev ut min nionde rosa dagbok. Påsklovet firades in i ljungsbro med de finaste, sofia & jag reste till grannstaden, jag träffar för första gången världens sötaste unge, lämnar min kära kamera på reparation, cykeldejtar med lisa & skolan häller saker över oss. 



Maj.
så kom maj & jag konstaterar att mat smakar mycket bättre utomhus. jag utnämnde mig själv till världens största fegis, började övningsköra igen, åkte lite berg&dalbana i humöret, skolan krossade drömmar & min kamera kom till min trygga famn igen. jag hade tendenser att gråta till varje sorligt grey's avsnitt, började gå barbent, johan hade fest med mottot "lite vildare, lite naknare, lite roligare." & jag hamnade på en studsmatta klockan ett på natten tillsammans med någon med lent hår. Maj handlade också om att dricka té till tre på natten, testa hultantält, fira en josefina med den första krogenrundan, åka till Stockholm med klassen & plugga matte B som en dåre.



Juni.
jag konstaterade att det fanns en vän med ett av världens största hjärtan - lisa hette och heter hon. jag kämpade med matten, vi åkte spontan roadtrips igenom linköping & "dem gasar, jätte mycket." Elin dansade bal & tog studenten, vi dansade sönder våra fötter för det sista sommarlovet någonsin & jag var rädd för att gå sönder. vi solade järnet i loftahammar, jag blev fräknig, åkte en himla massa bil, peppade hultsfred & firade midsommar ute i ljungsbro med grillning. & jag vågade nästan erkänna för mig själv (& flickan med världens största hjärta) att jag gått & blivit kär.


oh i knew there must be something meant for me out there.

jag kan inte lyckas skriva en kort text inatt (har kanske för mycket ord i fingrarna.)

ett. jag tänker göra det igen lisa. förväntningar höga som höghus tillhörde tvåtusensju (dem gick i kras en januarinatt.) Så tvåtusentio student bal liv som börjar möjlighet att fly staden asfaltsvägarna & det här rummets fyra väggar - jag bryr mig inte. det gör inte dig till århundradets år. istället får du bevisa precis som alla år före dig att du är värd någon slags nominering. det har gått en dag & än så länge har du inte lyckas slå vare sig tvåtusensex, åtta eller nio.

två. jag tänker lova mig själv någonting inatt som jag kommer ångra i efterhand. som jag kommer gråta över & slå på mig själv för. det någonting som behöver fixas, någonting är trasigt jag vet exakt vad det är & man går inte runt hela livet med vetskapen om vad felet är, var det ligger & hur man ska förändra det utan att ens lyfta ett lillfinger & försöka. Så i för väg - förlåt du lill-stina för det här (det hemskaste är att du vet att i slutändan kommer du vara tacksam.)  


RSS 2.0