& vintern är så satans lång igen.

jag befinner mig på hemlig ort för tillfället. sen kan det diskuteras hur hemlig den egentligen är då jag springer på människor både här & där som kan bekräfta var någonstans jag håller hus. kan iallafall säga som så att allt känns som vanligt. pappa har sagt sin "vet du hur kallt det är ute?" & mamma har tjatat om klädvalen. & ikväll blir det nya barnkinder att nypa & gudmors firande.

& jag vill vara den som gör dig glad.

det är fredag & jag sitter här i favorittröjan som jag lika gärna skulle kunna leva resten av mitt liv i & mest väntar. jag pillar i rummet också & byter mellan låtarna.



medan internet inte har fungerat & pannkakshjärtat har ekat tomt har vintern kom hit till ön & nu är tallarna utanför mitt fönster täckta av snö. vintern fick vi också erfara igår när vi gjorde en riktigt halkig resa med bussen in till visby för uppläsning. annars har jag mest städat i stort sett helt & hållet för johans skull (eftersom att jag tog hans hot på allvar "städar du inte kommer jag inte.")



när internet inte fungerar blir det lätt att jag spenderar min vakna tid mer i toves rum än i mitt eget. där läser vi dracula & jag skrämmer upp mig själv så mycket att lampan får förbli tänd om natten. så festas det till med en saligt fin blandning av människor. det blir efterfest på toves rum med vargasången & en stor luftmadrass.



när internet inte fungerar kan man också välja att inte gå & lägga sig förrän klockan visar sju & det börjar ljusna utanför. spela basket borta i hallen & sjunga, tralla & shoppa på bungehallen. skriva hinns det också med på ett hörn.

sen hamnar man här. på söndag är det första advent & nästa vecka kommer december. Fast just idag spelar det där lite mindre roll. jag väntar mer på att klockan ska bli natt & mina två favoritpojkar ska ta sig upp till fårösund & mig.

*

jag har liksom gjort såhär lite för många dagar i rad nu. suttit uppe & skrivit tills klockan är över tolv. förhoppningsvis har jag nog åstadkommit något som kan bli någonting mer än ett worddokument. så jag ville mest säga hej, jag lever & nu går jag till sängs, samtidigt hållandes båda mina tummar hårt för fina tove-liten. godnatt.  

*

hela mitt inre ligger vid mina fotsulor & jag är ett skämt. allt det lilla hopp till mig själv jag haft är ett påhitt. ett påhitt för att jag ska orka lyfta mina tunga fötter. för att jag ska tro att det blir bättre. jag har kommit på mig själv med att luras & nu skriker jag ut all min besvikelse inåt.

*

som att det inte vore nog med isolering (ungefär som jag sa till sofia igår - jag är mitt ute i ingenstans egentligen) så är internet ej existerande på internatet fram tills måndag. Så just i detta nu sörjer vi spotify men taggar till på annat.


ta hand om hennes fantasi, låt henne flyga fri.

jag konsumerar värmeljus på löpande band & förälskar mig i en ny röst från högtalarna. tänker det må nog vara den enda kärlek jag klarar av. konstaterar att jag föredrar diskberg & att lax minsann är fasligt dyrt. & att jag måste börja ta mera kort.

här går livet farligt fort & ändå långsamt. men någonstans föredrar jag att somna när solen går upp & att sitta i ett nedsläckt rum & vänta på inspirationen. prata förtroligt med någon som förstår. här går jag själv inte i många knop, släpper mera sakerna direkt där jag står fast ordning har aldrig varit min grejj. som man bäddar får man ligga eller hur? jag ligger bra här.  

*

det är en natt mellan en lördag & en söndag. vi har pratat sönder fast fått ihop pusslet tillfälligt, timmarna har bara gått & någonstans inom mig konstaterar jag, med klyschorna & hela alltet, det är fint att vara vid liv, en dag till.


*

det är dags igen att skärpa till sig stina.  


det bultar till i ett flämtande hjärta, det piper till i telefon.

att bara genom ett enda enskilt sms kunna skapa sådan knaslycka inombords. för några minuter sedan bokade mina absoluta två favoritpojkar in sig på gotlandsfärjan & den sista helgen i november kommer de att befinna sig på ön, här hos mig. jag finner knappt ord för hur bra det känns. åh!


jag har tagit båten över havet hit igen.

jag är på ön igen. lite tröttare än när jag lämnade den fast jag antar att det är sådant man får ta när man inte går & lägger sig innan tre (men mycket fint händer ju efter midnatt.)

annars? mitt rum är för tillfället i ett mycket städat skick, jag tog en promenad & andades havsluften, drar låga skämt med mina fina skrivare & försöker hålla mitt hjärta på plats (vi vill tydligen inte åt samma håll.) jag är i allmänhet mycket splittrad för tillfället. bland annat för att min vardag helt plötsligt är här & inte hemma, för att jag vill vara på två ställen samtidigt men också för att jag någonstans vet att det är i fårösund jag ska vara, just nu.

ibland önskar jag bara att en vecka inte skulle gå så olidligt fort.

*

tillbaka på ön, i rummet med havsglimtar mellan trädkronorna.


RSS 2.0