.here’s to us breaking up without us breaking down, to whatever is coming our way.

jag är så kär i livet just nu att hade det varit en skäggig långhårig man hade jag gift mig med honom. bums. tänk att livet kan få vara så. som en trygg famn att krypa in i. att man kan vakna utan ångest. vara utan ångest. jag vill ringa upp mitt nio-månader-yngre-jag. eller mitt 20-åriga jag. helvete. jag vill smsa mig själv från 11 till 19 & bara. en kan leva utan att det river i bröstet & du kommer att få göra det. hör du mig? du kommer att få göra det.
 

you bloody motherfucking asshole.

låt oss hålla skänka en tanke till alla de som lägger in sina nummer i någon annan tjejs mobiltelefon när deras flickvänner reser bort över helgen. till de som smsar du ligger runt till brudar klockan 3.15 på lördagsnätter. till de som inte lärt sig att man inte berättar om helgens hemsläp för sitt ragg. eller om sina ex. till de som inte förstått att det inte är hennes fel att du la dina händer på någon annans midja för att hon var ju ändå inte där. må ni ofta bränna era tungor på varma drycker. må ni alltid få jobbiga bakfyllor. & må ni bli ensamma. må ni bli riktigt jävla djävulskt ensamma. länge.

i stay alone to ease my mind.

jag skulle krossa honom. han vet bara inte om det. de får aldrig veta det.

du är värd det.

det kommer att vara enkelt. ni kommer att leva ett enkelt liv i en enkel värld med enkla konfrontationer om vem som senast städade toaletten. du kommer tycka att de är svåra. det är dem inte. ni kommer att älska varandra. du kommer att dricka öl med polarna & säga att hon är svår. det är hon inte. du vet det. du kommer inte behöva gråta i frustration över henne. hon kommer att ge dig allt. du kommer att älska henne för det.

det kommer inte alltid vara enkelt bara inte onödigt svårt. du vet det. du vet det för att du valde henne när du kunde valt någon annan. du ville leva ett inte onödigt svårt liv i en inte onödigt svår värld med inte onödigt svåra konfrontationer om vem som tog ut soppåsen senast. du ville bli älskad utan att behöva slåss för det. & vem är någon att döma dig för det?

you'll say let me carry that give that to me & you will take the heavy stuff & you will drive the car & i'll look out the window making jokes about the way things are.



jag tar sikte på kyrktornet så ses vi om 3 timmar.

kompis du lever en lögn.

det verkar vara enkelt att glömma bort att
det är skillnad på att ha en kuk & va en kuk.

en glänta syns i hennes snår.

i 6 höstar nu har det här hjärtat bankat i takt med mitt. som ett extra. för att jag behöver det. & ni har fått sitta på första parkett. rakt in i köttet vilket inte alltid varit vackert. hjärtan kanske inte alltid är det. deras innehåll kan kleta in sig som gammalt tuggummi under ens favoritskor. ge en svarta tjocka sorgkanter under naglarna. men det håller en vid liv. det är det som är grejen. det här hjärtat har hållt mig vid liv.  

i 6 höstar nu har två andra hjärtan bankat i takt med varandra. för varandra. & jag har fått sitta på första parkett. jag fick sitta bredvid när hon nålade in kärleken. rakt in i skinnet vilket kanske inte låter logiskt. kärlek kanske inte alltid är det. den kan kleta in sig i hjärtat som gammalt tuggummi under ens favoritklackar. ge ens naglar svarta tjocka sorgkanter av gammal mascara & man kan inte för sitt liv förstå varför man fortsätter att söka den. men det är det som är själva grejen. från min plats här bredvid ter sig kärleken aldrig så logisk som när jag ser på dem.

två hjärtan kan slå i takt som en låt. ett hjärta kan låta såhär.

If there's something you need & if there's something you find, whatever gets you through the night.

Dricka whiskey spela från-ett-pannkakshjärta-spellistan där varje låt har en historia i sig & prata liv tills klockan blir sex minuter över 1 så dagen går från torsdag till fredag.

what's let for god to teach us from his throne & who will forgive us when he's gone?

det sitter en man i en tunnel under Las Vegas. han har levt där i 11 år. jag sitter i mitt rum i en stad i småland. jag har levt här 46 dagar. vi delar samma önskan. att någon ska älska oss så som vi älskar dem. det finns ingenting som krossar och helar mitt hjärta så som det.

50 saker en kan berätta på en söndag.

1. jag är sämst på siffror. 2. Men jag minns exakta datum för saker. 3. & händelser. 4. Den enda jag känner som minns konstigare saker än mig är Elin. 5. & Johans syster Jenny. 6. Jag minns en gång när jag var liten & frågade min pappa varför motorvägen var så bred ungefär vid nyköpings bro & han svarade att det var för att flygplanen skulle kunna landa där vid en nödsituation. 7. Jag trodde honom tills jag var 17 år. 8. Han hade hittat på. 9. Jag köper det mesta folk säger. 10. Därför brukar mina vänner roa sig med att lura i mig saker. 11. Jag smakade alkohol första gången när jag var 13. 12. Det var en häxblandning som bara smakade whiskey. 13. Mina häxblandningar smakade mest det. 14. Första gången jag gick på krogen var i maj 2009. 15. Jag fyller i februari. 16. Jag brukar skylla på att ingen jag kände hade fyllt. 17. Det handlade egentligen om att det kändes läskigt. 18. Jag tycker ofta nya saker är läskiga. 19. Jag gör dem oftast ändå. 20. Hakuna matata liksom. 21. Man måste ju prova. 22. Jag vill verkligen ha en fransk bulldog. 23. Alltså jag vill verkligen det! 24. Som ska heta Vera. 25. Min morfar hade en vän som hette Vera.


26. Han brukade köra jättefort på landsvägarna i Småland i sin vita ford. 27. Jag mådde alltid jätteilla. 28. Min morfar hade vitt hår & rökte under köksfläkten. 29. Om jag blir så gammal vill jag också ha vitt hår. 30. Jag vill inte röka under köksfläkten. 31. Men jag vill gärna bo i deras gamla gula hus. 32. Med en golden retriever. 33. Göra om deras lilla stuga på tomten till ateljé. 34. Där det alltid får vara hur stökigt som helst. 35. Det skulle troligtvis alltid vara hur stökigt som helst. 36. Bland det värsta jag vet är att städa. 37. & vara ledsen. 38. & gå upp tidigt på morgonen. 39. Det bästa jag vet är att dricka kaffe. 40. & skriva. 41. & dricka öl. 42. Möjligtvis inte allt det på samma gång. 43. Jag tänkte jag skulle lära mig dricka whiskey i höst. 44. Minnet av mina gamla häxblandningar förstör smaken lite. 45. Jag har en grej för coca-cola. 46. & choklad. 47. & skäggiga långhåriga män. 48. Ändå slutar jag mest upp bredvid renrakade pojkar i skjorta. 49. What's up with that egentligen? 50. What's up med att jag skriver det här när jag borde skriva på min skriftliga inlämning?

men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem där är himlen lite närmre för mig.

jag saknar dem hela tiden men ikväll kom en längtan. efter min stad. efter att få cykla genom vidingsjö, rulla förbi bäcken, parkera på trädgårdstorget & mötas upp vid hm. köpa en vanlijlatte på fiket där de känner igen en eller höra kaffekokaren bubbla i ett välbekant kök. ta med en klirrande påse, springa fyra smala trappor upp för en inte vågar åka hiss ensam & mötas av fågelkvitter, en lurvig viftande svans & en varm kram. få gå på kullerstensgatan & dricka öl under infravärmen fast det blivit höst. ta 1:an till strågatan. komma fram. komma hem. till snarkningar & en mjauande katt. köra den gröna lilla bilen & spela hög musik i de knastriga högtalarna. sjunga med. 

& dem. att få se dem framför sig & inte bara höra röster eller se 6 sekunders snapchats eller vita rutor fyllda med ord i mobilskärmen. jag vill bara se att allting står kvar. att de mår bra. jag tror jag måste boka mig en biljett.

RSS 2.0