jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo några månader om året så att själen kan få ro.



jag har utsikt över havet, nästan. mellan tallarna kan jag skymta vatten. jag har ett knarrigt golv, en knarrig säng & en välkomst matta vid dörren. allting knakar och knarrar här - så även jag. det känns lite som att jag bor vid världens ände.



livet går lite saktare i fårösund. jag vaknar alltid innan klockan ringer & bråkar med min rullgardin som inte vill som jag. vägen mellan internatet & skolan liknar mera en stig & i två dagar nu får jag hultsfredsvibbar. den där känslan man fick när man strosade iväg till bajamajorna på morgonen, exakt. det är fika mest hela tiden, pinsam tystnad man måste lära sig hantera & jag känner på mig att jag måste lära mig dricka kaffe (om magen & jag kan börja komma överens.)

efter en musikfattig sommar är det som att hösten exploderar (jo för jag har tagit på mig strumpbyxorna - det är höst nu.) det känns som att jag bara behöver gå två steg & eller öppna en ny internet sida för att finna någonting nytt. vilket är välbehövt & fint. 



där jag hänger min hatt, där är mitt hem. 

-

förmågan att vända något bra till något dåligt.

men jag har samma trasor, går & röker samma malboro.

jag har spenderat alla mina nitton år i östergötland & på min andra dag som gotlands bo ställer sig oskar linnros bakom mig i kön när jag ska köpa té inne i visby. vilka är oddsen egentligen? däremot säger man ingenting utan står mest som en tönt & glor. jag menar "hej du har gjort min sommar det här året. tack!" Fast han & jag rök(te) tydligen samma gamla malboro. alltid något.

she's not my lover but she occupies a part of my heart.

försöker anpassa sig till gotlands livet & det faktum att det här ska vara mitt hem i nio månader medan jag nu mest fokuserar på min dunderförkylning & upproriska mage plus vad chansen är att två stycken (förutom jag) på internatet heter stina? (hoppas hoppas hoppas dem är iallafall är hälften så bra som den där filuren med samma namn därhemma.)  

the soundtrack of leaving.


-

it's the end of the beginning.

jag kan inte återvända, en brottsplats måste vila. nu bygger vi ett nytt hem, startar upp & börjar om.

det är mina sista dagar som permanent linköpings bo jag nu lever. & jag har lovat mig själv efter i lördagskväll att varje sekund där efter ska vara välplanerad. inte för att jag vill få in varje detalj av allt i minnet utan mer för att jag inte vill känna den där övergivenheten. för att jag så uppenbart inte kan hantera en tyst telefon som skriker du är ingenting värd. 

jag vet inte egentligen hur man på bästa sätt säger syns-om-två-månader-snart till en stad som man ömsom gett fingret ösom älskat i smyg. jag vet heller inte hur man säger det till en stadsdel man avgudar. & hur man säger det till ett hem. 



jag vet inte & kan därför inte förklara för er hur man säger syns-om-två-månader-snart till dem som stannat kvar. till dem som redan hatar nästa vecka fast den knappt börjat & till dem som talar om hörn & tårar i samma mening. jag vet inte heller hur man säger farväl till dem som aldrig lyfte luren, som inte förstår att det inte längre handlar om månader utan dagar, till dem som visade att jag inte var mera värd.

på bussen. sätt dig så du kan se de röda gamla sopstugorna & vita balkongerna. garagelängorna som är tryggheten. som att titta in utifrån & inte vara närvarande. bland elljusspår & nyponbuskar. hem.  

-

kan jag få åka idag? inatt? för jag klarar inte en enda sekund till i denna stad.

-

så trött på att bli överjäkla besviken. varje gång.

-

när jag packar mina kläder idag känner jag mig yttepytte lite som lauren conrad när hon packar till college. förutom att det regnar utanför mitt fönster & hennes resväska är större än min.


den fattiga studenten snedsträck den fattiga plågade konstnärssjälen har talat.

stina, sofia & jag kom på en över jäkla bra idé idag. att jag blir deras personal shopper & pekar ut vad de ska köpa för kläder som jag sen kan få låna av dem. en win-win-situation helt enkelt.

synd bara att tatueringar inte funkar lika bra.   

nån kommer ta dina ungdomsår ifrån dig, det kommer hända om det inte hänt (fyfan vad skönt.)

för några dagar sedan hade jag min såkallade see-you-later-never-goodbye-fest tillammans med några av de finaste människorna som finns i denna stad. trots skrämmande magvärk på dagen lyckades jag med hjälp av en mycket fin vän & massor knäckebröd genomföra festen. & lyckad, det blev den sannerligen.

ibland tänker jag att man måste resa bort oftare. för att förstå vilka det är som betyder någonting & vad som egentligen är viktigt. det är så lätt att glömma bort det, speciellt här emellan nästintill konstant magvärk & drömmar som bankar på dörren. & samtidigt som allt känns riktigt sorligt ibland, säger någonting inom mig att det är så otroligt viktigt att jag inte kan ge upp det.



medan regnet öser ner utanför fönster försöker jag rehabilitera min mage samtidigt som jag är usel på att packa & istället spenderar dagarna med att drömma mig iväg, titta på laguna beach & gå promenader som seriöst ger mig träningsvärk. som vanligt slår mitt gamla vanliga skjuta-upp-allt-i-sista-sekunden-jag in. det är nollningsvecka & jag spelar inte rollen som vare sig nolla eller fadder. jag spelar istället rollen av hon som på riktigt får valet att leva det liv hon själv vill leva. det liv som en nolla tror sig veta vad det handlar om, men inte har den blekaste aning. 



fast som nolla ska du ändå bara tänka på två saker. att de människor du umgås med första veckan inte nödvändigt vis måste vara dem du spenderar hela din gymnasietid med & att bara för att du klarade av den perfekta fyllan första helgen betyder inte det attt du är oövervinnerlig den nästa. (tro mig jag pratar från erfarenhet) 


-

mamma när gick det fel? en blond blåögd flicka blir inte fel av sig själv mamma när gick det fel?

varför slutar det aldrig göra ont? det är som den där natten när jag satt i sängen & sa "vad är det för fel på mig?" du sa "det är inte fel på dig stina du bara är sådan." Men jag vill inte vara sådan mamma kan inte vara sådan. mer.

det finns dagar som idag hopplösa mornar då jag vaknar som ett vrak.

självklart leder måndagskvällen till att jag gör en skön onsdagen-före-studenten-repris & därmed varit utslagen i två dagar. & jag går mesta dels & tänker på hur sjutton jag pallade ta studenten när jag mådde såhär? men, jag gjorde det!

på tal om måndagen, & som jag skrev till min partner in crime stina, det var roligt tills det inte var roligt längre. jag fick iallafall fira carls semestervecka, dra en utgång med lisa & ge johanna den där grattis kramen plus mycket mer därtill så på det stora hela är jag rätt nöjd. om bara min mage skulle kunna samtycka.

jag blev ett måndagsbarn, hela livet blev en helg.

otippad som jag är, uppklädd i en av de finaste klänningarna jag vet (den är inte ens min) så ska jag ta mig an måndagskvällen.

men vad gör man inte för att få se en lisa göra en utgång, fira en viss carls semestervecka & få grattis-krama en johanna? 

men åh dom kan dra för jag minns varje bänk varje dag.

Jag var tvungen att gå in på startsida för att se om det var verklighet. Det kändes mera tomt än vad jag trodde. Som att mina tonårsdagar står på nollnoll.nollnoll likt deras nedräknare.  (men helvete jag känner mig ju inte som nitton år – en nittonåring gråter inte när någon inte svarar på sms.)  

Samtidigt tänker jag att det är dags nu. med små små tårar i ögonvrån sorterar jag ihop mitt rum & det känns som att jag benhårt sorterar bort allt som har någon slags betydelse. Som att räknare faktiskt är räknad & nu börjar vi om från noll. & allt handlar om framåt, bakåt existerar inte.



En flicka räknade ut för mig häromdagen att det är nästan bara två veckor kvar. Från att ha varit en evighet till två veckor. & jag undrar vad jag sysslat med? Livet. & med att skriva inbjudningskort & vara nära att gråta både när johanna lovar att hon kommer & när markus smsar & säger att han får permission just den helgen. & trots mitt tvivel på en del (det spelar ingen roll om det går ett par skor mindre på deras gator.) så älskar jag det faktum att jag får ha i stort sett alla där. Dem som sett åttaåriga mig på en fönsterbräda i klassrummet, dem som jag haft otaliga msn-konversationer om kärlek med, dem som alltid fick min mage att göra ont av för mycket skratt, dem som lärde mig hakuna matata, dem som drog mig ut på äventyr i natten & hade axlar man kunde gråta på. Plus han som stannar med mig trots mig. & trots det faktum att jag flyr flera mil bort till en ö. 

jag älskar er.


-

jag antar att det här är erat sätt att visa mig fingret för att jag åker.

and i don't want the world to see me 'cause i don't think that they'd understand.

om några dagar kommer en stor del av mina tonårsdagar att gå i graven. lunarstorm lägger ner & nu spenderar jag de sista nätterna med att försöka bråka med worddokument & spara ner hela min dagbok.



det är en tid blandad av skolklagan, "jag tycker om dig i smyg" mixad med hilary duff, lars & håkan texter. men framförallt, & det som förvånar mig mest, till största delen kärlek. min lunarstorm dagbok är egentligen en hel stående ovation till mina närmaste under de tre tonårsåren jag spenderade i den blåoranga världen där ångesten liksom inte fick tillåtelse att vara.



jag hade fått för mig att jag fortfarande kunde känna hur det var att vara fjorton & oerhört sårbar, hjärtskärande sårbar helt enkelt. men, precis som då, har jag missat the big picture. lika väl som då, såg jag inte alla påhitt, galna upptåg & hur mycket jag uppskattade mina vänner & talade om det för dem. jag trodde att mina tonårsdagar mesta dels innehöll ångest, när den till största delen handlade om att hamna rätt & pröva okänd mark & älska människor åt höger & vänster utan hämningar.



kanske handlar det om att man känner så mycket som fjorton. kanske handlar det om att jag några år senare tror jag att jag borde sett the big picture fast jag snarare bara gått runt i cirklar. & lagt på mig flera hämningar. så inatt, tar jag det som mitt personliga uppdrag, att slå sönder lite hämningar. (varför slutade vi någonsin upp med att klättra på tak?)


-

jag visste inte att tjugo är det nya arton.

-

man lever bara en gång.

-

inte på så gott humör. lite sviken. ska nog läsa en bok till.

-

det är lite för mycket augusti för mig idag. lite för nära med allting just idag.

RSS 2.0