visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring.

du ville att jag skulle ligga ner. du ville alltid att jag skulle ligga ner. för gjorde jag det var jag lägre än dig & det var precis så du ville ha mig. exakt så. lite sämre än dig. alltid lite sämre än dig. & det tyckte jag på fullaste allvar att jag var. en så lång tid. en så himla lång tid. så jag lät dig diktera regler, tala om vad som var fel, vad som var rätt. & sedan slutade du upp att ringa. för du klarade inte av mig när jag inte låg ner. du kunde inte stå ut med att jag hade rest på mig.


så en dag slog demonen till, intog ditt huvud & fick känslorna att skälva.

i 13 månader har jag suttit här & önskat att min vilsenhet ska gå över. att det där ledsna inuti ska försvinna & ersättas av känslan när en la sig ner i sängen på natten & inte ville ändra en endaste del av livet. jag har otåligt väntat. trummat med fingrarna i bordet. mumlat irriterat var fan är lyckan? & det jag förstår nu, mitt i min sjukdomsdimma är, att jag är barn av min tid & jag måste lära mig vänta för någonstans glömde jag bort hur en gör det.  
 
för nu för tiden, om en blir ledsen går en till läkaren & får piller utskrivna som en tror ska lösa knutarna inuti på direkten. en går ut på krogen för att hitta någon men efter tredje gången tröttnar man & går hem tidigt & påstår sig vara förevigt solokvist vid 21års ålder. en vill skriva en bok men tar sig aldrig tiden att sätta sig ner & börja. en vill resa men klagar på att en inte kan leva när en spar pengar. & en vet inte längre hur en kämpar för det en vill ha. en är så van med att alltid ha allt ett knapptryck bort men en sådan livs-knapp finns inte. inte än. tills dess ska jag inte bli lat men jag ska tålmodigt vänta. 

& who do you think you are? runnin' round leaving scars.

jag kan inte hjälpa att tänka att de som skriker högst är de med mest smuts som behövs döljas.
& att han skriker så jävla högt.

För är det inte nån som jag tänker på, är det något som jag fastnar på.

Jag väljer inte samma plats längre. jag tänker inte ens. Regnet rinner ner för fönstret & när jag väl inser tvingar jag mig själv att glo åt andra hållet & i de vita hörlurarna hörs men georgie hur du lämna mig det var inte easy go. Jag antar det kallas framsteg fast det känns inte så. Det känns som att jag sitter fast & tiden för hur länge jag får känna såhär tar snart slut sägs det. om det inte redan gjort det, hörs det. & jag vet väl om det. om inte annat blir jag intalad så. men jag har aldrig varit bra på att komma vidare. på easy go. Bara inlägget under bevisar väl nog.

det finns hål i allting, det är där lite ljus kommer in.

det kommer kanske att ändra dig förändra dig. du kommer inte vara samma pojke samma man. du kommer inte ha samma tankar samma prioriteringar samma ord. du kommer behöva offra & lägga ner. du kommer att behöva sörja det du inte får göra längre, det du aldrig kommer kunna göra & du kommer vara svag. det kommer att göra dig svag. sådär svag som du aldrig tidigare behövt vara.

det kommer kanske vara i underdrift förjävligt & du kommer ifrågasätta skiten, livet, så ofta så mycket att det blir till vardag. precis som smärtan de säger att du vant dig vid. du kommer förvänta dig ensamhet men de kommer se dig. tidsnog kommer de att se dig. då behövs inte jag. då behövs inte alkohol. då behövs inte cigaretter. det kommer finnas mer än det. då kommer det inte vara bättre. det kommer att vara bra.

Gör dig redo för fight för jag tror att vingarna bär.



det konstiga i att så fort en uttalar saker högt blir de verkliga. fast en kanske burit runt på dem nästintill en evighet i bröstkorgen ältat dem konstaterat dem ignorerat dem formulerat dem, iallafall försökt så ter de sig inte så skarpa som när de hamnar ute i luften. jag vill inte bo kvar här i höst. he broke my heart. jag ska säga upp mig till sommaren.

det kan gå åt helvete. det är det som skrämmer mig mest med när det blir verklighet. när saker en burit på möter luft. det kan gå käpprätt ner i papperskorgen likt en svart påse med ångande hundbajs & vem vill att ens planer ska göra det? men jag tror jag behöver att det blir verkligt. då kan kanske jobbtimmarna få bli lite mer uthärdliga, min rastlöshet lite mer tyglad & bara känslan av att linköping & jag kommer att skiljas åt, igen, kan göra att jag ser det storslagna här & inte bara how this town is bringing me down.
 

Jag drar en lögn varje gång de frågar hur jag mår
jag har en lögn för varje fråga som berör oss två.


*

don't be the bigger person.


Vi måste vidare, aldrig klara, alltid på jakt & det fattas bara en liten pusselbit.

det var nog bra att jag höll mig härifrån igår. det hade bara varit fula ord & dumma tankar. dem fick pappa ta hand om istället innan jag sket i det & drog ner till stan, dansade nykter & skrattade på trottoaren över att johan can handle himself. somnade i sängen kl tjugo över 2 & klev ur den 7 imorse.

så måste en också få göra ibland. även om jag vet att jag egentligen borde försöka uppskatta dessa jobbhelger på något vis för annars kommer jag inte överleva dem. då kommer jag sitta där varje gång med spring i benen & en känsla av att jag mer&mer slutar platsa här. en pappa som försökte lugna mig i mitt vredes utbrott sa att jamen gotland var väl det bästa du gjort. & ja det var det. men jag flyttade inte 342 kilometer bort bara för att få skriva. jag ville bort. jag vill det fortfarande.

Jag kämpar, tar mig förbi men står sen på samma plats som igår.

det är några steg tillbaka. vågar jag skylla på en jobbhelg igen? nej. det är inte så simpelt. inte så enkelt. inte så någonting. det är några steg tillbaka. som känns precis som varje bakslag gör. som ett misslyckande. som en till förlorar-stämpel på pappret över vem jag är. hur jag är.

& jag vet att bakåt egentligen är framåt & en dag kommer jag kliva av bussen eller vakna upp i sängen eller luta mig tillbaka & upptäcka att det slutat riva i mig nu. men bara ge mig någonting medan jag väntar. ge mig någonting, vadsomhelst, tills karma ringer mig för att få adress, nummer & parkeringsplats & jag då inte har behovet att ge ut det.


Jag var ett loppisfynd, han ville ha nått & jag blev använd en gång mest på skämt.

obekväm sanning:
jag hatar människors lögner. så in i helvetesfanhundrajävlars mycket.

människor som jag hittar aldrig hem, vi är självsabotörer.


handen på höften som i alla tider & som alltid vill jag ha dig.

när baksmällan går över & en står där mitt på ljusa dagen & minns lite för många detaljer av lördagsnatten. då när man skäms, måste nästan uttrycka högt ett menherregudstina & gömma ansiktet i händerna. kanske rodna lite. sådant där som vänner tycker det är extra kul att retas med en för.

Men så kanske det är som så att det jag insett med skrivandet för länge sedan även gäller livet mitt i största allmänhet. det måste brännas lite. det måste vara röda kinder & skäms för det ger så mycket mer. om inte annat så ger det bra historier & skrattattacker. lite som så att bränns det inte känns det inte & då är det liksom ingenting värt.

När vissa av oss växte upp & blev nånting, blev vi kvar med en dröm & en flaska sprit.

Kanske får en inte säga att vingelnätter är bland det bästa en vet. Fast det säger jag ändå. Lite hakuna matata, alla flickor utom jag, sexig fuldans, drinkar vars smak stannar kvar i munnen till dagen efter, dans tills de tänder i taket & så vinglar en hem med en bästa vän.

Så blir det söndag alldeles för fort & jag ligger här med trötta ögon, ett hjärta i pannan, dröm på vänster handled & två stämplar på den andra. Drar in kattlukt i näsan & emellan fnissattackerna sörjer jag att det nu är långt till nästa lediga helg igen. Alldeles för långt.


& jag är aldrig nöjd med något, jag har alltid varit sån, när jag ser mig själv i spegeln vänder jag mig om.

det här är ett give-yourself-a-break-woman-samtal. se det som en intervention. från mig till mig. för

jo stina du jobbar tillräckligt mycket för du jobbar så mycket du vill. du hinner leva nu & du kommer kunna leva då. & kanske tycker dem om henne mer än dig på jobbet men vem fan bryr sig egentligen? du har famnar utanför de där fyra väggarna som betyder allt. & om hundra år kommer ingen minnas om du hade ett städat rum eller om du sprang tre gånger i veckan i motionsspåret. jo stina du kanske röker en cigarett ibland men det är ok. klart du ska sitta uppe & skriva ibland om natten. & kanske är du inte sötaste tjejen med den vita tandraden som charmar brallorna av snubbar på löpande band men det är fucking ok ändå. du är ok ändå.  

& stina. sluta slå på dig själv för bajs grejer. du är tillräcklig. du kommer alltid att vara det.


ett fel närmare rätt ett sätt att se på saken, brukar svälja dina lögner mest för att få känna nått.

för ungefär 365 dagar sedan flyttade jag hem. som en byracka med svansen mellan benen satte jag mig på 830-bussen & lämnade en dröm. trots den lättnaden bar jag efteråt runt på en förlorarkänsla. ibland misstänker jag att jag bär på den än. 

en gång blev jag kär i någon som blev kär i mig & jag tänkte att nu skulle det lösa sig men det löste ingenting. det försvårade bara & jag vaknar upp med det varje dag. en annan gång gav jag efter för någon som förstörde mig. jag har litat på människor som ljugit & struntat i magkänslor & i principer & slängt förnuftet ut genom dörren med huvudet före & jag vill inte bli cynisk men ibland undrar jag hur jag kommer att bli? kommer de sudda bort det blåa i min blick?


gud uppfinn nått nytt som gör det lätt att hålla ut nått för dem som väntar, dem som orkar vänta mer.

mitt dygn är vänt. antar att det blir så när en jobbar sig igenom hela natten & sover när andra är vakna. sen när andra sover är en klarvaken, ser på yrrol & dricker mjölk. det blir så. det blir väldigt lätt så. som tur var blir det måndagskväll som bjuder på kaffe&kladdkaka & två klippor till vänner som ibland ger mig a hard time. men jag tror jag behöver det. jag behöver dem.

ändå går jag runt här med en ständig är-det-här-allt-känsla. den sätter sig i magen, lite vid sidan av & kliar irriterande. jag skyller på november fast jag tror det handlar om att jag inte är van vid känslan av att det är helt okej. mitt L & jag pratade om det en gång. att vi är likadana så. antingen är det living-the-dream eller nattsvart. det finns inget mellanting. men så kommer nu en mellanmjölksvardag iallafall bland novembers regntunga dagar & jag vet inte hur jag lever i det. i en är-det-så-här-det-är-att-vara-lycklig-det-är-inga-problem-stund.

Men om jag tar mig ifrån en sviken dröm & hit igen så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

Det fina i att sätta sig ner på en trottoarkant kvart över fem på natten. efter att ha sittdansat & sjungit i bilen på vägen hem så tänder jag en cigarett & det är tyst runt omkring. Då ter sig allting så enkelt. Det jag oroar mig för så överkomligt. inga bilar hörs & allt är liksom inom räckhåll för mig att bara sträcka ut handen. & snudda vid.

Jag vill leva för dan & inte låta natten sluka mig något mer.

vi måste prata om det här. om det som gör dig tung. & det som gör att du inte kan vara nära någon i fem minuter. fast du vill. vi måste prata om framtid. om pengar, de som finns på ditt konto & de som inte finns. vi måste prata om det du inte får prata om längre & vi måste diskutera vart du är på väg. vi måste prata om varför du fortfarande ringer honom.

vi måste prata om varför du känner så. varför du gör så. varför du säger så. varför. du. ibland. inte. vågar. säga. som. det. är. vi måste prata om liv. vi måste prata om nästa lördag, om nyårsafton, om nästa år. vad händer efter sommaren? vad händer efter nu? vi måste prata om att du inte skriver längre stina, let's talk about that.



men jag har pratat om allt i hela mitt liv & jag vill inte prata mer. jag vill göra.

i pity the fool that falls in love with you.

det har känts som jag blivit nitton år igen. då när jag bara ville cykla hem på haningeleden, dra ner persiennerna, äta glass direkt ur förpackningen & välja ut det bästa one tree hill avsnittet (det med mest peyton i.) glömma att en avskyr sig själv för en stund.
 
i lördags började han, av okänd anledning, prata om one tree hill & att brooke var den bästa i hela serien (peyton är alldeles för deppig) & jag tänkte att självklart tycker du så. jag hakar upp mig på dessa simple girls. det har lyckats sätta sig även fast jag är övertygad om att det inte finns några enkla människor. & fast jag inte vill bli vald så ringer det allt högre i huvudet, precis så som lisa skrev. those simple girls and the boys that choose them.

RSS 2.0